Diojen esittäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit esittää Google Slides ‑diat niin, että ne näkyvät koko näytön suuruisina.

Koko näytön esityksiä voi näyttää tietokoneella, mobiililaitteella tai televisiossa Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit jopa hyväksyä yleisökysymyksiä esityksen aikana

Esityksen näyttäminen

Voit näyttää esityksen Google Slidesissa koko näytön suuruisena seuraavasti:

1. Avaa esitys Google Slidesissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Diaesitys . Saat parhaan tuloksen, kun käytät Google Chromea.
  3. Esitys näytetään koko näytön kokoisena nykyisestä diasta lähtien. Voit vaihtaa dioja käyttämällä näppäimistön nuolinäppäimiä tai klikkaamalla esityksen alareunassa olevia nuolia.
  4. Poistu koko näytön tilasta Esc-näppäimellä.

Muistiinpanojen, automaattisesti vaihtuvien diojen ja muiden toimintojen käyttö esityksen aikana

Esityksen näyttäminen puhujan muistiinpanojen kanssa

1. Avaa esitys Google Slidesissa.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Diaesitys-kohdan  vierestä alanuolta .
  3. Valitse Esittäjä-näkymä.
  4. Valitse Puhujan muistiinpanot.

Automaattinen siirtyminen diasta toiseen

Voit määrittää diat vaihtumaan automaattisesti seuraavissa tilanteissa:
  • pidät esitystä
  • joku klikkaa julkaistun esityksesi linkkiä
  • joku katsoo julkaistua esitystäsi, joka on upotettu verkkosivustolle.

Automaattinen siirtyminen diasta toiseen esityksen aikana

1. Avaa esitys Google Slidesissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Diaesitys .
  3. Valitse alareunasta Asetukset  ja sitten Automaattinen siirtyminen ‑asetukset.
  4. Valitse, miten nopeasti diasta toiseen siirrytään.
Vinkki: Määritä automaattisen siirtymisen asetukset uudelleen aina, kun pidät esityksen.

Automaattinen siirtyminen diasta toiseen julkaistussa esityksessä

Tärkeää:

• Jos käytät Google Slidesia työpaikan tai oppilaitoksen kautta, voit jakaa linkin vain organisaatiosi jäsenille.
  • Kun olet julkaissut esityksen, kuka tahansa linkin saanut henkilö voi nähdä sen.
  1. Avaa esitys Google Slidesissa.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Julkaise verkossa.
  3. ValitseLinkki tai Upotus.
  4. Valitse "Näytä seuraava dia automaattisesti" ‑kohdasta, kuinka kauan haluat diojen vaihtumisen välille jäävän aikaa.
  5. Valitse Julkaise ja sitten OK.
Vinkki: Jos haluat muuttaa esitystä tai sen ajoitusta, sinun on kopioitava uusi linkki.

Julkaisun lopettaminen

• Avaa esitys Google Slidesissa.
  • Valitse Tiedosto ja sitten Julkaise verkossa.
  • Valitse alareunasta Julkaistu sisältö ja asetukset ja sitten Lopeta julkaisu.

Korostaminen ja merkintöjen tekeminen esityksen aikana

Esityksen aikana voit käyttää kynätyökalua piirtämiseen tai merkintöjen tekemiseen. Merkinnät säilyvät diaesityksen ajan mutta katoavat sen päätyttyä.

Kynätyökalun käyttäminen diaesityksen aikana

1. Avaa esitys selaimella Google Slidesissa.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Diaesitys .
  3. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Asetukset Lisää ja sitten Ota kynätyökalu käyttöön.
  4. Tee piirroksia tai merkintöjä klikkaamalla ja vetämällä osoitinta diassa.
  5. Valinnainen:
    • Voit muuttaa kynän väriä klikkaamalla alareunasta Kynätyökalu ja sitten Valitse väri.
    • Voit poistaa kaikki merkinnät diasta klikkaamalla alareunasta Pyyhi ja sitten Poista kaikki.
    • Voit poistaa kynätyökalun käytöstä esityksen aikana seuraavilla tavoilla:
      • Klikkaa alareunasta Kynätyökalu ja sitten Laita pois päältä.
      • Klikkaa alareunasta Asetukset Lisää ja sitten Poista kynätyökalu käytöstä.

Muut esityksen aikaiset toiminnot

When you present, you can choose more options from the toolbar at the bottom of the presentation window:

• Select slides to present from a list
  • Open "Presenter" view
  • Turn on laser pointer
  • Print the presentation
  • Download the presentation in PDF or PPTX format
Esitystilan pikanäppäimet

PC:n pikanäppäimet

Pysäytä esitys Esc
Seuraava
Edellinen
Siirry tiettyyn diaan (painamalla 7 ja Enter siirryt diaan 7) Numero ja sitten Enter
Ensimmäinen dia Home
Viimeinen dia End
Avaa puhujan muistiinpanot s
Avaa yleisön työkalut a
Laserosoitin päälle/pois l
Tulosta Ctrl + p
Tekstitykset päälle/pois (vain englanti) Ctrl + vaihto + c
Koko näyttö päälle/pois F11
Näytä tyhjä musta dia b
Palaa esitykseen tyhjästä mustasta diasta Paina mitä tahansa näppäintä
Näytä tyhjä valkoinen dia w
Palaa esitykseen tyhjästä valkoisesta diasta

Paina mitä tahansa näppäintä

Macin pikanäppäimet

Pysäytä esitys Esc
Seuraava
Edellinen
Siirry tiettyyn diaan (painamalla 7 ja Enter siirryt diaan 7) Numero ja sitten Enter
Ensimmäinen dia Home
Viimeinen dia End
Avaa puhujan muistiinpanot s
Avaa yleisön työkalut a
Laserosoitin päälle/pois l
Tulosta Applen komentonäppäin + p
Tekstitykset päälle/pois (vain englanti) Applen komentonäppäin + vaihto + c
Koko näyttö päälle/pois Applen komentonäppäin + vaihto + f
Näytä tyhjä musta dia b
Palaa esitykseen tyhjästä mustasta diasta Paina mitä tahansa näppäintä
Näytä tyhjä valkoinen dia w
Palaa esitykseen tyhjästä valkoisesta diasta Paina mitä tahansa näppäintä

Chromen pikanäppäimet

Pysäytä esitys Esc
Seuraava
Edellinen
Siirry tiettyyn diaan (painamalla 7 ja Enter siirryt diaan 7) Numero ja sitten Enter
Ensimmäinen dia Home
Viimeinen dia End
Avaa puhujan muistiinpanot s
Avaa yleisön työkalut a
Laserosoitin päälle/pois l
Tulosta Ctrl + p
Tekstitykset päälle/pois (vain englanti) Ctrl + vaihto + c
Koko näyttö päälle/pois F11
Näytä tyhjä musta dia b
Palaa esitykseen tyhjästä mustasta diasta Paina mitä tahansa näppäintä
Näytä tyhjä valkoinen dia w
Palaa esitykseen tyhjästä valkoisesta diasta Paina mitä tahansa näppäintä
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.