Infoga och ordna text, former, diagram, teckningar och linjer

Du kan förbättra presentationen genom att lägga till text, former, linjer och andra objekt i Google Presentationer.

Lägg till text eller objekt i en bild

Infoga en textruta eller ett objekt

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Gå till bilden där du vill lägga till en textruta eller ett objekt.
  3. Klicka på Infoga högst upp.
  4. Välj det du vill lägga till och klicka på Textruta, Bild, Form eller Linje.
  5. Objektet läggs till på bilden och du kan placera eller formatera det hur du vill.

Tips! Om du vill redigera en presentation på en enhet med pekskärm, t.ex. en Pixelbook, trycker du snabbt två gånger på textrutan för att börja skriva.

Ta bort en textruta eller ett objekt
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Markera textrutan eller objektet som du vill ta bort.
  3. Klicka på Redigera högst upp.
  4. Klicka på Ta bort.
Infoga ett diagram

Viktigt! Du kan infoga ett diagram på alla språk som använder det latinska alfabetet.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Gå till bilden där du vill lägga till diagrammet.
  3. Klicka på Infoga följt av Diagram högst upp.
  4. Välj stil, antal nivåer och mall.
  5. Diagrammet läggs till i bilden. Du kan ändra det hur du vill.

Ordna och anpassa objekt på en bild

Ordna objekt

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Öppna bilden där du vill ordna ett objekt.
  3. Klicka på Ordna högst upp.
  4. Välj mellan följande alternativ:
    • Ordna: Placera objektet bakom eller framför text eller andra objekt eller bilder.
    • Justera: När du väljer flera objekt kan du justera kanterna på objekten.
    • Fördela: När du väljer tre eller fler objekt kan du fördela utrymmet mellan dem jämnt.
    • Centrera på bild: Centrerar objekt vertikalt eller horisontellt på en bild.
    • Rotera: Ändra riktningen för ett objekt.
    • Gruppera: Gruppera flera objekt så att det blir lättare att flytta och formatera dem.

Justera automatiskt objekt på en bild

Justera enkelt objekt på en bild genom att klicka och dra ett objekt dit du vill. Det finns två sätt att justera:

• Fäst mot guider: När du drar ett objekt visas färgade linjer. Dessa rader visar vad ditt objekt är riktat mot. Inställningen är aktiverad som standard.
  • Fäst mot rutnät: När du drar ett objekt justeras det mot ett osynligt rutnät på bilden. Om du slår på den här inställningen klickar du på Visa följt av Fäst mot följt av Rutnät.
Visa eller dölj linjaler

Du kan visa linjaler på arbetsytan som hjälp att placera text eller objekt.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Visa följt av Visa linjal.
Lägg till eller ta bort guidelinjer

Du kan lägga till guidelinjer på arbetsytan som hjälper dig att placera text och objekt.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Visa följt av Guider. Välj ett alternativ.
  3. Dra linjen dit du vill.

Om du vill ta bort en enskild rad högerklickar du på den och klickar på Ta bort guide.

Om du vill ta bort alla guidelinjer klickar du på Visa följt av Guider följt av Tydliga guider.

Flytta, rotera eller ändra storleken på ett objekt
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Öppna bildrutan med objektet eller textrutan du vill ändra.
  3. Klicka på objektet eller textrutan.
  4. Klicka på Format följt av Formatalternativ på menyn högst upp.
  5. Klicka på Storlek och position till höger.
  6. Gör ändringar av objektet eller textrutan.

Tips: Behåll proportionerna för höjd och bredd när du ändrar ett objekt genom att klicka på Lås bildproportioner.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.