Tekst, vormen, diagrammen, tekeningen en lijnen invoegen en rangschikken

In Google Presentaties kun je je presentatie aanvullen met tekst, vormen, lijnen en andere objecten.

Tekst of objecten toevoegen en verwijderen

Tekstvakken of objecten toevoegen
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de dia waaraan je iets wilt toevoegen en tik op Toevoegen Plus.
  3. Kies wat je wilt toevoegen en tik op Tekst, Afbeelding, Vorm of Lijn.
Tekstvakken of objecten verwijderen
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een object.
  3. Tik in het menu dat wordt geopend op Meer Meer.
  4. Tik op Verwijderen.

Objecten rangschikken op een dia

Een object verplaatsen
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het object dat je wilt verplaatsen.
  3. Sleep het object naar een nieuwe locatie.
Items slepen en neerzetten

Als je meerdere apps gebruikt, kun je vanuit andere apps ook content kopiëren en in Google Presentaties plakken.

1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Een andere app openen in de modus voor gesplitst scherm.
  3. Houd je vinger op het object of de tekst die je wilt verplaatsen.
  4. Sleep de content naar de Presentaties-app om deze te plakken
Het formaat van een object aanpassen
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het object waarvan je het formaat wilt aanpassen.
  3. Versleep de blauwe vierkantjes rond het object.
Een object draaien
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het object dat je wilt draaien.
  3. Versleep de blauwe cirkel bovenaan het object.
De volgorde van objecten wijzigen
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het object waarvan je de volgorde wilt wijzigen.
  3. Tik in het menu dat wordt geopend op Meer Meer.
  4. Tik op een van de volgende opties:
    • Op voorgrond plaatsen: Hiermee wordt het object vóór alle andere objecten geplaatst, zodat het door niets wordt overlapt.
    • Naar achtergrond verplaatsen: Hiermee wordt het object achter de andere objecten geplaatst. Deze kunnen het object overlappen.
Meerdere objecten selecteren
  1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een object en houd vast tot de balk bovenaan blauw wordt.
  3. Tik op andere objecten om deze te selecteren.

Versleep de objecten om meer dan één geselecteerd object te verplaatsen.

Objecten groeperen

Als je meerdere objecten als één object wilt gebruiken, kun je ze groeperen.

1. Open een presentatie in de Google Presentaties-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een object en houd vast tot de balk bovenaan blauw wordt.
  3. Selecteer de andere objecten die je met dit object wilt groeperen.
  4. Tik op Groeperen Groep. Wil je de objecten weer van elkaar scheiden, tik dan nogmaals op Groeperen Groep.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.