Lägga till, ta bort och organisera bilder

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan lägga till, ta bort och ändra ordningen på bilder i en presentation som du vill. Du kan också lägga till nummer på bilderna.

Lägga till, duplicera och radera en bild

Infoga en bild

Så här lägger du till en bild med samma layout som den aktuella bilden:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Ny bild Plus högst upp till vänster.

Så här lägger du till en bild med en annan layout:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Ny bild med layout Nedåtpil högst upp till vänster.
  3. Välj en bild.

Läs mer om hur du ändrar tema eller layout på dina bilder.

Duplicera en bild
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill duplicera till vänster.
    • Håll ned Skift och klicka på bilder nu om du vill duplicera flera bilder.
  3. Högerklicka och välj Duplicera bild.
Radera en bild
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill ta bort till vänster.
    • Håll ned Skift och klicka på bilder nu om du vill ta bort flera bilder.
  3. Tryck på Delete eller backstegstangenten på tangentbordet.

Ordna dina bilder

Hoppa över en bild

Du kan hoppa över en bild när du presenterar en presentation. Bilden raderas inte. Om du delar presentationen med andra kan de fortfarande se överhoppade bilder.

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Högerklicka på bilden eller bilderna som du vill hoppa över till vänster.
  3. Klicka på Hoppa över bild.
  4. Valfritt: Visa en bild som hoppats över genom att klicka på Hoppa över bild igen.
Ordna om bilder

Du kan ändra ordning på bilder i en presentation:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill flytta på till vänster.
    • Håll ned Skift och klicka på bilder nu om du vill ordna om flera bilder.
  3. Dra bilden eller bilderna dit du vill ha dem.
Ange nummer på bilder

Du kan numrera dina bilder i en presentation:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. På menyn högst upp klickar du på  Infoga följt av Bildnummer.
  3. Klicka på Verkställ.

Obs! Markera rutan bredvid Hoppa över rubriksbilder när du lägger till bildnummer.

Gör så här om du bara vill numrera vissa bilder:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj den eller de diabilder du vill numrera.
  3. Klicka på Infogaföljt av Bildnummer på menyn högst upp.
  4. Klicka på Använd på markerade.
Ändra hur bilderna visas

Du kan visa dina bilder som en filmremsa eller ett rutnät:

1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på filmremsevyn Filmremsa eller rutnätsvyn Miniatyrvy längst ned till vänster.
Visa eller dölj filmremsa
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Välj ett alternativ:
    1. Klicka på Dölj filmremsa Föregående eller Visa filmremsa Nästa längst ned till vänster.
    2. I menyn kan du öppna Visa för att markera eller avmarkera Visa filmremsa.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.