Dia's toevoegen, verwijderen en ordenen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt de dia's in een presentatie ordenen door dia's toe te voegen en te verwijderen en door de volgorde van de dia's te wijzigen. Je kunt ook nummers aan de dia's toevoegen.

Een dia toevoegen, dupliceren en verwijderen

Een dia invoegen

Als je een dia wilt toevoegen met dezelfde opmaak als de huidige dia, doe je het volgende:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik linksboven op Nieuwe dia Plus.

Als je een dia wilt toevoegen met een andere opmaak, doe je het volgende:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik linksboven op Nieuwe dia met opmaak Pijl-omlaag.
  3. Kies een dia.

Bekijk meer informatie over hoe je het thema of de lay-out van dia's wijzigt.

Een dia dupliceren
  1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik links op de dia die je wilt dupliceren.
    • Als je meerdere dia's wilt dupliceren, houd je de Shift-toets ingedrukt en klik je op de dia's.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Dia dupliceren.
Een dia verwijderen
  1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik links op de dia die je wilt verwijderen.
    • Als je meerdere dia's wilt verwijderen, houd je de Shift-toets ingedrukt en klik je op de dia's.
  3. Druk op Delete of Backspace op je toetsenbord.

Je dia's ordenen

Een dia overslaan

Je kunt een dia overslaan wanneer je een presentatie laat zien. De dia wordt niet verwijderd en als je de presentatie met anderen deelt, kunnen zij de overgeslagen dia's zien.

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik aan de linkerkant met de rechtermuisknop op de dia of dia's die je wilt overslaan.
  3. Klik op Dia overslaan.
  4. Optioneel: als u een overgeslagen dia wilt weergeven, klikt u nogmaals op Dia overslaan.
De volgorde van dia's wijzigen

Je kunt de volgorde van dia's in een presentatie wijzigen. Dit doe je zo:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik links op de dia die je ergens anders wilt laten zien:
    • Als je de volgorde van meerdere dia's wilt wijzigen, houd je de Shift-toets ingedrukt en klik je op de dia's.
  3. Sleep de dia of dia's naar de gewenste positie.
Dia's nummeren

Je kunt nummers geven aan de dia's in een presentatie. Dit doe je zo:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik in het menu bovenaan op Invoegen en dan Dianummers.
  3. Klik op Toepassen.

Opmerking: Als je geen nummer wilt geven aan de titeldia, vink je het selectievakje naast 'Titeldia's overslaan' aan wanneer je dianummers toevoegt.

Als je alleen bepaalde dia's een nummer wilt geven, doe je het volgende:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer de dia of dia's waaraan je een nummer wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Invoegen en dan Dianummers.
  4. Klik op Toepassen op geselecteerde dia's.
De weergave van je dia's wijzigen

Je kunt je dia's bekijken in een filmstrip of een raster. Dit doe je zo:

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik linksonder op de filmstripweergave Filmstrip of rasterweergave Miniatuurweergave.
Filmstrip tonen of verbergen
  1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Selecteer een optie:
    1. Klik linksonder op Filmstrip verbergen Vorige of Filmstrip tonen Volgende.
    2. In het menu kun je naar Bekijken gaan om het selectievakje bij Filmstrip tonen aan of uit te vinken.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.