Diojen lisääminen, poistaminen ja järjestäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit lisätä ja poistaa esityksesi dioja ja järjestää ne uudelleen haluamallasi tavalla. Voit myös lisätä dioihisi numerot.

Dian lisääminen, kopioiminen ja poistaminen

Dian lisääminen

Jos haluat lisätä dian, jonka asettelu on sama kuin nykyisessä diassa, toimi näin:

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Uusi dia Plus.

Jos haluat lisätä dian, jonka asettelu on erilainen kuin nykyisessä diassa, toimi näin:

1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi dia asettelulla Alanuoli.
  3. Valitse dia.

Katso, miten voit muuttaa diojen teemaa tai asettelua.

Dian kopioiminen
  1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Klikkaa vasemmalta diaa, jonka haluat kopioida.
    • Jos haluat kopioida useita dioja, pidä vaihto-näppäintä painettuna ja klikkaa haluamiasi dioja.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi dia.
Dian poistaminen
  1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Klikkaa vasemmalta diaa, jonka haluat poistaa.
    • Jos haluat poistaa useita dioja, pidä vaihto-näppäintä painettuna ja klikkaa haluamiasi dioja.
  3. Paina näppäimistön Delete-näppäintä tai askelpalautinta.

Diojen järjestäminen

Dian ohittaminen

Voit ohittaa dian pitäessäsi esitystä. Diaa ei poisteta, ja jos jaat esityksen muille, he näkevät ohitetut diat.

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella vasemmalta yhtä tai useampaa diaa, jonka haluat ohittaa.
  3. Valitse Ohita dia.
  4. Valinnainen: Saat ohitetun dian näkyviin valitsemalla uudelleen Ohita dia.
Diojen järjestäminen uudelleen

Voit vaihtaa esityksen diojen järjestystä näin:

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Klikkaa vasemmalta diaa, jonka paikkaa haluat vaihtaa.
    • Jos haluat vaihtaa useiden diojen paikkaa, pidä vaihto-näppäintä painettuna ja klikkaa haluamiasi dioja.
  3. Vedä diat haluamaasi kohtaan.
Diojen numerointi

Voit numeroida esityksen diat näin:

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunan valikosta Lisää ja sitten Dianumerot.
  3. Valitse Käytä.

Huom. Jos et halua otsikkodiaan numeroa, valitse Ohita otsikkodiat ‑kohdan valikkoruutu lisätessäsi dianumeroita.

Jos haluat numeroida vain tietyt diat, toimi näin:

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse yksi tai useampi numeroitava dia.
  3. Valitse yläreunan valikosta Lisää ja sitten Dianumerot.
  4. Valitse Käytä valituissa.
Diojen näyttötavan muuttaminen

Voit katsella dioja joko filminauhanäkymässä tai ruudukkonäkymässä:

1. Avaa esitys tietokoneen Google Slidesissa.
  2. Valitse vasemmasta alakulmasta Videoleikenäkymä Videoleike tai Ruudukkonäkymä Pikkukuvanäkymä.
Videoleikkeen näyttäminen tai piilottaminen
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    1. Valitse vasemmasta alakulmasta Piilota videoleike Edellinen tai Näytä videoleike Seuraava.
    2. Valikon Näytä-kohdasta voit merkitä Näytä videoleike ‑kohdan valituksi tai poistaa sen valinnan.