Aan de slag met de Drive-app voor Android

Deze informatie is alleen van toepassing op de nieuwste versie van de Drive-app voor Android. Ga naar Google Play als u de Drive-app wilt downloaden of naar de nieuwste versie wilt upgraden.

Met de Google Drive-app voor Android kunt u uw bestanden niet alleen weergeven, delen en ordenen, maar ook beschikbaar maken voor offline weergave. Ook kunt u nieuwe bestanden rechtstreeks vanaf uw telefoon of tablet uploaden en opslaan.

Alle bestanden die beschikbaar zijn in de app zijn ook beschikbaar op internet. U heeft dus altijd en overal eenvoudig toegang tot uw bestanden.

De Google Drive-app downloaden

1. Raak het Google Play-pictogram aan op uw telefoon of tablet.
  2. Zoek en installeer de app met de naam Google Drive.
  3. Tik op het pictogram van de Drive-app in het startscherm van uw telefoon of tablet.
Als u de Drive-app wilt downloaden, heeft u Android-versie 4.0 of hoger nodig op uw telefoon of tablet. Meer informatie over de minimale vereisten voor Android-apparaten

Bestanden openen en beheren

Een bestand openen en weergeven:

1. Open de Drive-app.
  2. Raak de naam van een bestand aan om dit te openen. Wilt u in plaats daarvan een menu met opties openen, raak dan de bestandsnaam enkele seconden lang aan en selecteer een optie option:
    Verzenden Het bestand naar iemand verzenden
    Verplaatsen naar... Het bestand verplaatsen naar een nieuwe of bestaande map
    Op apparaat bewaren Het bestand offline beschikbaar maken op uw apparaat
    Openen met Het bestand openen met een andere app van Google of van een externe leverancier
    Link verzenden Een link van het bestand verzenden naar een andere app van Google of van een externe leverancier
    Kopie downloaden Een kopie van het bestand naar uw apparaat downloaden
    Naam wijzigen De naam van het bestand wijzigen
    Afdrukken Het bestand afdrukken met Google Cloudprinter
    Verwijderen Het bestand verwijderen van uw apparaat