Skift udseende for afsnit og skrifttyper

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan bruge knapperne på værktøjslinjen øverst i et dokument til at:

• Redigere og formatere afstanden mellem tekst og afsnit
  • Skifte skrifttype og baggrundsfarve
  • Gøre tekst fed, kursiv, understreget eller gennemstreget

Disse valgmuligheder findes også i menuen Formatér. Du kan åbne menuen Formatér ved hjælp af tastaturgenvejen:

• Windows og ChromeOS: Alt + Shift + o
  • Mac OS: Ctrl + Option + o

Tip! Mange af disse handlinger har tastaturgenveje, der kan bruges uden værktøjslinjen eller menuerne. Læg mærke til de genveje, der vises sammen med de valgmulighederne i menuen, som du bruger ofte, for at arbejde mere effektivt.

Formatér afsnit

Rediger afstand og justering for afsnit

Skift justering af afsnit

1. Gå til det afsnit, du vil ændre:
    • Du kan også vælge flere afsnit.
  2. Sådan ændrer du afstand og justering for afsnittet:
    • Vælg Juster på værktøjslinjen.
    • Åbn menuen Formatér, og vælg derefter Juster og indryk.
  3. Vælg en justeringsmulighed:
    • Venstre
    • Centreret
    • Højre
    • Lige margener

Skift linje- og afsnitsafstand

1. Gå til det afsnit, du vil ændre:
    • Du kan også vælge flere afsnit.
  1. Sådan ændrer du linje- og afsnitsafstanden:
    • Vælg Linje- og afsnitsafstand på værktøjslinjen øverst til højre.
    • Åbn menuen Formatér, og vælg derefter Linje- og afsnitsafstand.
  1. Vælg en indstilling for linjeafstand:
    • Hvis du vil ændre afsnitsafstanden, kan du klikke på Enkelt, 1,15, 1,5 eller Dobbelt.
    • Hvis du vil ændre afstanden mellem afsnit, kan du klikke på Fjern mellemrum før afsnit eller Tilføj mellemrum efter afsnit.
    • Hvis du vil angive en tilpasset afstand, kan du klikke på Tilpasset afstand. Derefter kan du angive den afstand, du vil have før og efter et afsnit, og klikke på Anvend.
    • Hvis du vil beholde afsnits overskrifter og tekst på samme side, kan du klikke på Hold samlet med næste.
    • Hvis du vil beholde alle tekstlinjer i samme afsnit på samme side, kan du klikke på Hold linjer samlet.
    • Hvis du vil forhindre enkeltstående linjer i begyndelsen eller slutningen af afsnit kan du klikke på Undgå enkeltstående linjer.

Vigtigt! Hold samlet med næste, Hold linjer samlet og Undgå enkeltstående linjer er ikke tilgængelige i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.

Skift kanter eller farver i afsnit
  1. Gå til det afsnit, du vil ændre:
    • Du kan også vælge flere afsnit.
  2. Åbn menuen Formatér.
  3. Vælg Afsnitstypografi og derefter Kanter og skygge.
  4. Brug Tab-tasten til at gå til en valgmulighed for afsnitsudseende i den dialogboks, der åbnes:
    • Placering: Vælg mellem top, bund, venstre, højre eller mellem afsnitslinjer.
    • Kantbredde: Bredden på de positionerede kantlinjer.
    • Kantstreg: Stiplet, prikket eller ubrudt kantlinjestil.
    • Kantfarve.
    • Baggrundsfarve.
    • Indre margen for afsnit: Mellemrum før afsnittet.
  5. Hvis du vil fjerne kanter eller farver i afsnit, skal du vælge Nulstil.
  6. Vælg Anvend, når du er færdig.
Skift afsnitstypografi

Dine dokumenter vil have et mere ensartet udseende, når du anvender en typografi i stedet for at opdatere skrifttypen.

Sådan anvender du en typografi:

1. Gå til det afsnit, du vil ændre.
    • Du kan også vælge flere afsnit.
  2. Hvis du vil ændre afsnitstypografien, kan du:
    • Vælge Typografier på værktøjslinjen.
    • Åbn menuen Formatér, og vælg Afsnitstypografier.
  3. Vælg en afsnitstypografi:
    • Normal
    • Titel
    • Overskriftsniveau
  4. Vælg Anvend.

Formatér skrifttype

Skift skrifttype
  1. Vælg den tekst, du vil ændre.
    • Sådan vælger du fra en menu med skrifttyper:
      1. Vælg Skrifttype på værktøjslinjen.
      2. Vælg en skrifttype fra rullelisten.
    • Du kan søge efter en skrifttype ved hjælp af følgende genveje:
      1. I Windows eller ChromeOS: Alt + skråstreg.
        • I Mac OS: Option + skråstreg.
      2. Angiv en del af skrifttypenavnet.
      3. Tryk på pil ned for at vælge skrifttypenavnet.
        • Hvis navnet har en undermenu, kan du vælge din foretrukne skrifttykkelse.
  2. Du kan ændre skrifttypen ved at trykke på Enter.

Tip: Hvis du søger efter en skrifttype, kan du hurtigt vælge den igen ved at vælge den første valgmulighed i listen over de seneste resultater, som vises, når du trykker Alt + skråstreg (Option + skråstreg på Mac).

Skift skriftstørrelse
  1. Vælg den tekst, du vil ændre.
  2. Sådan ændrer du skriftstørrelsen:
    • Åbn menuen Formatér efterfulgt af Tekst og derefter Størrelse:
      • Vælg Reducer skriftstørrelsen, eller tryk på Ctrl + Shift + ,
      • Vælg Forøg skriftstørrelse, eller tryk på Ctrl + Shift + .
    • Fra værktøjslinjen:
      • Vælg Skriftstørrelse, og vælg derefter en størrelse.

Hvis du ved, hvilken størrelse du vil angive:

1. Tryk på Alt + skråstreg.
    • På Mac skal du trykke på Option + skråstreg.
  2. Indtast skriftstørrelse [nummer].
  3. Tryk på Enter.
    • Du kan også bare indtaste den numeriske størrelse og bekræfte matchet på resultatlisten.
Skift mellem små og store bogstaver
  1. Vælg den tekst, du vil ændre.
  2. Åbn menuen Formatér.
  3. Vælg Tekst og derefter Brug af store bogstaver.
  4. Vælg, om du vil bruge store eller små bogstaver:
    • små bogstaver
    • STORE BOGSTAVER
    • Stort forbogstav
Vælg en standardskrifttype
  1. Vælg den tekst, du vil angive som standard.
  2. Åbn menuen Formatér.
  3. Vælg Afsnitstypografier efterfulgt af Normal tekst og derefter Opdater "Normal tekst" til at matche.
Tip! Hvis nye dokumenter skal bruge denne skrifttype, skal du åbne menuen Formatér og derefter vælge Afsnitstypografier efterfulgt af Valgmuligheder og derefter Gem som mine standardtypografier.
Føj skrifttyper til din liste over skrifttyper

På nogle sprog kan du føje nye skrifttyper til din liste over skrifttyper.

1. Tryk på Alt + skråstreg.
    • På Mac skal du trykke på Option + skråstreg.
  2. Angiv flere skrifttyper.
  3. Tryk på Enter.
    • En dialogboks vises med en liste over skrifttyper.
  4. Du kan tilføje nye skrifttyper ved at trykke på mellemrumstasten.
  5. Når du er færdig, skal du trykke på Tab for at komme til knappen OK og trykke på Enter.

Tip! Dialogboksen Skrifttype indeholder muligheder for sortering og søgning. Du kan søge efter skrifttyper som f.eks. "serif", "script" eller "mono".

Tilgængelige sprog

Skrifttyper er tilgængelige på følgende sprog:

• Afrikaans
  • Albansk
  • Arabisk
  • Aserbajdsjansk
  • Bangla
  • Burmesisk
  • Catalansk
  • Kroatisk
  • Tjekkisk
  • Dansk
  • Hollandsk
  • Engelsk
  • Estisk
  • Filippinsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Græsk
  • Gujarati
  • Hebræisk
  • Hindi
  • Ungarsk
  • Islandsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Kannada
  • Kasakhisk
  • Khmer
  • Kirgisisk
  • Lettisk
  • Litauisk
  • Makedonisk
  • Malaysisk
  • Malayalam
  • Marathi
  • Mongolsk
  • Nepali
  • Norsk
  • Persisk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Punjabi
  • Rumænsk
  • Russisk
  • Serbisk
  • Sinhala
  • Slovakisk
  • Slovensk
  • Spansk
  • Swahili
  • Svensk
  • Tamil
  • Telugu
  • Thailandsk
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
  • Urdu
  • Usbekisk
  • Vietnamesisk
Skift skriftfarven
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Vælg Tekstfarve Farv tekst på værktøjslinjen.
  4. Vælg den ønskede farve.
Skift baggrunds- eller fremhævningsfarve
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Vælg Fremhævningsfarve Fremhæv tekst på værktøjslinjen.
  4. Vælg den ønskede farve.
Skift skriftfarve eller fremhævningsfarve ved at søge
  1. Vælg den tekst, du vil ændre.
  2. Tryk på Alt + skråstreg.
    • På Mac skal du trykke på Option + skråstreg.
  3. Angiv en farve, f.eks. blå eller gul.
  4. Vælg den ønskede tekstfarve eller fremhævningsfarve.
  5. Tryk på Enter.
Fed, kursiv eller gennemstreget tekst
  1. Vælg den tekst, du vil ændre.
  2. Åbn menuen Formatér.
  3. Vælg Tekst.
  4. Vælg dit tekstformat:
    • Fed
    • Kursiv
    • Understregning
    • Gennemstregning
Tip! Du kan vælge tekstformater som f.eks. fed, kursiv og understreget i menuen i værktøjslinjen eller bruge tastaturgenveje til dit foretrukne format.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.