Ändra utseende för stycken och teckensnitt

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan använda verktygsfältet högst upp i ett dokument när du vill:

• redigera och formatera text och styckeavstånd
  • ändra teckensnitt och bakgrundsfärg
  • använda fetstil, kursivering, understrykning eller genomstrykning på text.
Ändra text

Fet, kursiv och understruken

Om du vill formatera text på en mobil enhet kan du göra följande ändringar via tangentbordet:

• Fetstil
  • Kursiv
  • Understrykning

Ändra teckensnitt, storlek eller färg

1. Öppna ett dokument och klicka på platsen i dokumentet som du vill redigera.
  2. Tryck snabbt två gånger på ett ord om du vill markera det. Flytta de blå markörerna om du vill markera mer text.
  3. Tryck på Format Formatera.
  4. Ändra teckensnitt, storlek eller färg:
    • Format: Tryck på Format och välj mellan normal text, rubrik, underrubrik och andra format.
    • Teckensnitt: Tryck på Teckensnitt och välj ett nytt teckensnitt.
    • Textstorlek: Tryck på pilarna bredvid Storlek om du vill göra texten större eller mindre.
    • Textfärg: Tryck på Textfärg och välj en färg.
    • Markeringsfärg: Tryck på Markeringsfärg och välj en markeringsfärg.
Ändra styckeavstånd och riktning

Du kan ändra riktningen för styckena och radavstånden i ett dokument.

Ändra radavstånd

1. Öppna ett dokument och klicka på platsen i dokumentet som du vill redigera.
  2. Tryck på Format Formatera > STYCKE.
  3. Bredvid Radavstånd använder du pilarna för att välja hur mycket utrymme du vill ha mellan raderna i stycket.

Ändra styckejustering

Om du vill justera ett stycke på en mobil enhet kan du göra följande ändringar från tangentbordet efter att ha valt stycke:

• Vänsterjustera
  • Centrera

Obs! Om du vill högerjustera eller centrera styckena öppnar du appen och trycker på Format Formatera > STYCKE > Högerjustera Right align eller Centrera .