Ändra utseende för stycken och teckensnitt

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan använda verktygsfältet högst upp i ett dokument när du vill:

• redigera och formatera text och styckeavstånd
  • ändra teckensnitt och bakgrundsfärg
  • använda fetstil, kursivering, understrykning eller genomstrykning på text.

Formatera stycken

Ändra avstånd för stycken
  1. Öppna appen Google Dokument på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck snabbt två gånger på platsen i dokumentet som du vill redigera.
  4. Tryck på Format Formatera.
  5. Bredvid Radavstånd trycker du på - eller + för att välja hur mycket utrymme du vill ha mellan raderna i stycket.
Ändra styckejustering
  1. Öppna appen Google Dokument på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck snabbt två gånger på platsen i dokumentet som du vill redigera. Flytta de blå markörerna för att markera mer text.
  4. Tryck på Format Formatera.
  5. Välj ett justeringsalternativ.

Formatera teckensnitt

Fet, kursiv, eller understruken text
  1. Öppna appen Google Dokument på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck snabbt två gånger på platsen i dokumentet som du vill redigera. Flytta de blå markörerna för att markera mer text.
  4. Tryck på Format Formatera.
  5. Välj ett formatalternativ.
Ändra teckensnitt, storlek eller färg
  1. Öppna appen Google Dokument på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Redigera Redigera.
  3. Tryck snabbt två gånger på platsen i dokumentet som du vill redigera. Flytta de blå markörerna för att markera mer text.
  4. Tryck på Format Formatera.
  5. I Textmarkeringen trycker du på Format, Teckensnitt, Storlek, Text färg, eller Markera färg för att formatera teckensnittet.