Kopiera och klistra in text och bilder

Du kan kopiera och klistra in text och bilder mellan dina filer – även om du går från en filtyp till en annan.

Använda högerklicksmenyn eller kortkommandon

Du kan kanske kopiera och klistra in med högerklicksmenyn, men av säkerhetsskäl tillåter de flesta webbläsare inte webbappar (som Dokument, Kalkylark och Presentationer) att använda datorns Urklipp via menyer.

Om du använder Chrome

Så här kopierar du och klistrar in:

• Använda kortkommandon
  • Använda högerklicksmenyn
  • Välj Kopiera eller Klistra in på menyn Redigera i verktygsfältet

Tips! Du måste installera offlinetillägget för Dokument om du vill använda menyalternativen.

Om du använder en annan webbläsare

Om du vill kopiera och klistra in kan du använda kortkommandon:

• PC: Ctrl + c för att kopiera, Ctrl + x för att klipp ut och Ctrl + v för att klistra in.
  • Mac: ⌘ + c för att kopiera, ⌘ + x för att klippa ut och ⌘ + v för att klistra in.

Fler alternativ för inklistring

Kopiera och klistra in diagram
  1. Öppna ett diagram i Google Kalkylark på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer i det övre högra hörnet av diagrammet.
  3. Klicka på Kopiera diagram.
  4. Klicka på Redigera följt av Klistra in för att klistra in diagrammet. Om du klistrar in utanför kalkylarket blir du tillfrågad om du vill länka data till det kopierade diagrammet eller inte.
Kopiera textformatering (kopiera cellformat)

Du kan kopiera formatering av text, celler eller ett objekt med verktyget för att kopiera cellformat.

1. Öppna startsidan för Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på datorn.
  2. Markera texten, cellintervallet eller objekt som du vill kopiera formatet för.
  3. Klicka på Kopiera cellformat Kopiera format i verktygsfältet. Markörsymbolen ändras för att visa att du är i formatkopieringsläge.
  4. Välj vad du vill klistra in formateringen på.
  5. Formateringen ändras så att den blir densamma som den formatering du kopierade.

Tips! Om du vill klistra in formateringen på flera ställen dubbelklickar du på Kopiera cellformat Kopiera format. Klicka på Infoga cellformat Kopiera format när du är klar.

Kortkommandon

Så här kopierar du formateringen för markerad text:

• Tryck på Ctrl + Alt + C (Windows eller Chrome OS) eller ⌘ + Option + C (Mac).

Om du vill använda formateringen du kopierade på en annan textmarkering:

• Tryck på Ctrl + Alt + V (Windows eller Chrome OS) eller ⌘ + Option + V (Mac).
Använda Klistra in special i ett kalkylark

Du kan använda Klistra in special för att avgöra vilken formatering som kopieras när du kopierar celler.

Klistra in special fungerar enbart inom ett kalkylark. Du kan inte kopiera celler från ett kalkylark och använda Klistra in special på ett kalkylark som du har öppnat på en annan flik.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Kopiera data du vill klistra in och placera markören på den cell där du vill klistra in.
  3. Klicka på Redigera följt av Klistra in special.
  4. Välj mellan följande:
    • Klistra enbart in värden: Klistrar bara in texten från det ursprungliga cellintervallet.
    • Klistra enbart in format: Det här alternativet är samma som formatverktyget – det kopierar enbart cellformateringen och ändrar inte befintlig text eller formler.
    • Klistra in allt utom kanter: Klistrar in allt utom cellkanterna.
    • Klistra enbart in kolumnbredder: Ändrar storlek på de valda kolumnerna så att de matchar originalet.
    • Klistra enbart in formel: Klistrar in formlerna i ett kopierat cellintervall, inte formlernas beräkningar.
    • Klistra endast in datavalidering: Klistrar in datavalideringsregeln över ett cellintervall utan att störa formatering, formler eller text.
    • Klistra enbart in villkorsstyrd formatering: Det här alternativet tillämpar villkorsstyrda formateringsregler på ett cellintervall.
    • Klistra in omkastad data: Klistrar in en roterad version av de kopierade cellerna. Om du till exempel kopierar en kolumn av celler och använder Klistra in omkastad data klistras de in på en rad och vice versa.

Välj ett format efter att du klistra in innehåll

Du kan formatera innehåll när du klistra in det.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. I ett kalkylark kopierar du innehållet du vill klistra in.
  3. Klistra in innehållet i samma kalkylark.
  4. Som standard behålls innehållets ursprungliga formatering. Klicka på Klistra in Klistra in om du vill ändra formateringen.
  5. Välj ett alternativ:
    • Klistra enbart in värden: Klistrar endast in texten i det ursprungliga cellintervallet.
    • Klistra enbart in format: Det här alternativet är samma som formatverktyget – det kopierar enbart cellformateringen och ändrar inte befintlig text eller formler.