Tekstin ja kuvien kopioiminen sekä liittäminen

Voit kopioida ja liittää tekstiä ja kuvia tiedostosta toiseen — myös erityyppisten tiedostojen välillä.

Hiiren kakkospainikkeen valikon ja pikanäppäinten käyttö

Kopioiminen ja liittäminen saattaa onnistua hiiren kakkospainikkeen valikon avulla, mutta tietoturvasyistä useimmat selaimet eivät salli verkkosovellusten (esim. Docs, Sheets ja Slides) käyttää tietokoneen leikepöytää valikoiden kautta.

Jos käytät Chromea

Voit kopioida ja liittää

• pikanäppäinten avulla
  • hiiren kakkospainikkeen valikon avulla
  • valitsemalla työkalupalkin Muokkaa-valikosta Kopioi tai Liitä.

Vinkki: Jotta voit käyttää valikkokohteita, sinun on asennettava Docs Offline ‑laajennus.

Jos käytät muuta selainta kuin Chromea

Voit kopioida ja liittää pikanäppäinten avulla.

• PC Kopioi = Ctrl + c, leikkaa = Ctrl + x, liitä = Ctrl + v.
  • Mac: Kopioi = ⌘ + c, leikkaa = ⌘ + x, liitä ⌘ + v.

Muut liittämisvaihtoehdot

Taulukoiden kopioiminen ja liittäminen
  1. Avaa taulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Klikkaa Kopioi taulukko.
  4. Liitä taulukko valitsemalla Muokkaa ja sitten Liitä. Jos liität laskentataulukon ulkopuolelle, sinua pyydetään vahvistamaan, haluatko linkittää datan kopioituun taulukkoon.
Tekstin muotoilun kopioiminen (tekstin muotoilutyökalu)

Voit kopioida tekstin, solujen tai objektin muotoilun tekstin muotoilutyökalun avulla.

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto tietokoneella.
  2. Valitse teksti, soluväli tai objekti, jonka muotoilun haluat kopioida.
  3. Klikkaa työkalupalkista Tekstin muotoilutyökalu Värityksen muotoilu. Kuvakkeen kuvake vaihtuu osoittamaan, että olet tekstin muotoilutilassa.
  4. Valitse, mihin haluat liittää muotoilun.
  5. Muotoilu muuttuu kopioimasi muotoilun mukaiseksi.

Vinkki: Voit liittää muotoilun useisiin paikkoihin kaksoisklikkaamalla Tekstin muotoilutyökalua Värityksen muotoilu. Kun olet valmis, klikkaa Tekstin muotoilutyökalu Värityksen muotoilu .

Pikanäppäimet

Valitun tekstin muotoilun kopioiminen:

• Paina Ctrl + Alt + c (Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä) tai ⌘ + Optio + c (Mac).

Kopioidun muotoilun käyttäminen eri tekstivalinnassa:

• Paina Ctrl + Alt + v (Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä) tai ⌘ + Optio + v (Mac).
Liitä määräten ‑toiminnon käyttö laskentataulukossa

Liitä määräten ‑toiminnon avulla voit päättää, mitkä muotoilun osat kopioidaan soluja kopioitaessa.

Liitä määräten ‑toiminto toimii ainoastaan laskentataulukon sisällä. Et voi kopioida laskentataulukon soluja ja liittää niitä toiseen välilehteen avattuun laskentataulukkoon Liitä määräten ‑toiminnolla.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Kopioi data, jonka haluat liittää, ja aseta osoitin soluun, johon haluat liittää datan.
  3. Valitse Muokkaa ja sitten Liitä määräten.
  4. Valittavissa ovat seuraavat vaihtoehdot:
    • Liitä vain arvot: Liittää alkuperäisestä soluvälistä ainoastaan tekstin.
    • Liitä vain muotoilu: Tämä vaihtoehto vastaa Tekstin muotoilutyökalua. Se siis kopioi ainoastaan solujen muotoilun, ei niiden tekstiä tai kaavoja.
    • Liitä kaikki paitsi reunukset: Liittää kaiken paitsi solun reunukset.
    • Liitä vain sarakeleveydet: Muuttaa valittujen sarakkeiden koon alkuperäistä vastaavaksi.
    • Liitä vain kaava: Liittää kopioidun soluvälin kaavat, mutta ei niiden tuloksia.
    • Liitä vain tietojen vahvistus: Liittää soluvälin datan vahvistussäännön muuttamatta aiempaa muotoilua, kaavoja tai tekstiä.
    • Liitä vain ehdollinen muotoilu: Koskee ainoastaan soluväliin käytettyjä ehdollisia muotoilusääntöjä.
    • Liitä transponoituna: Liittää kopioitujen solujen kierretyn version. Jos esimerkiksi kopioit sarakkeen solut ja käytät Liitä transponoituna ‑toimintoa, solut liitetään riviin ja päinvastoin.

Muotoilun valitseminen sisällön liittämisen jälkeen

Voit muotoilla sisältöä sen jälkeen, kun olet liittänyt sen.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Kopioi liitettävä sisältö laskentataulukossa.
  3. Liitä sisältö samaan laskentataulukkoon.
  4. Oletuksena sisällön alkuperäinen muotoilu säilytetään. Voit muuttaa muotoilua klikkaamalla Liitä Liitä.
  5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Liitä vain arvot: Liittää alkuperäisestä soluvälistä ainoastaan tekstin.
    • Liitä vain muotoilu: Tämä vaihtoehto vastaa Tekstin muotoilutyökalua. Se siis kopioi ainoastaan solujen muotoilun, ei niiden tekstiä tai kaavoja.