Kopiér og indsæt tekst og billeder

Du kan kopiere og indsætte tekst og billeder fra én fil til en anden – også hvis du går fra én filtype til en anden.

Brug højreklikmenuen eller tastaturgenvejene

Du kan muligvis kopiere og indsætte med højreklikmenuen, men af sikkerhedsårsager tillader de fleste browsere ikke, at webapps (f.eks. Docs, Sheets og Slides) bruger din computers udklipsholder via menuer.

Hvis du bruger Chrome

Sådan kopierer og indsætter du indhold:

• Brug tastaturgenveje
  • Brug højreklikmenuen
  • Vælg Kopiér eller Indsæt i menuen Rediger på værktøjslinjen

Tip! Hvis du vil bruge menupunkterne, skal Docs Offline-udvidelsen være installeret.

Hvis du bruger en anden browser

Du kan bruge tastaturgenveje til at kopiere og indsætte:

• PC: Ctrl+c for at kopiere, Ctrl+x for at klippe og Ctrl+v for at indsætte.
  • Mac: ⌘+c for at kopiere, ⌘+x for at klippe og ⌘+v for at indsætte.

Flere indstillinger for indsætning

Kopiér og indsæt diagrammer
  1. Åbn et diagram i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre i diagrammet.
  3. Klik på Kopiér diagram.
  4. Du kan indsætte diagrammet ved at klikke på Rediger og så Indsæt. Hvis du indsætter uden for regnearket, bliver du spurgt, om du vil knytte dataene til det kopierede diagram.
Kopiér tekstformatering (anvend formatering)

Du kan kopiere formatering af tekst, celler eller et objekt med værktøjet Anvend formatering.

1. Åbn en fil i Google Docs, Sheets eller Slides på din computer.
  2. Vælg teksten, celleområdet eller objektet, som du vil kopiere formatet af.
  3. Klik på Anvend formatering Anvend formatering på værktøjslinjen. Markørikonet ændres for at vise, at du bruger tilstanden Anvend formatering.
  4. Vælg, hvad du vil indsætte formateringen på.
  5. Formateringen ændres til den formatering, du har kopieret.

Tip! Hvis du vil indsætte formateringen flere steder, skal du dobbeltklikke på Anvend formatering Anvend formatering. Når du er færdig, skal du klikke på Anvend formatering Anvend formatering.

Tastaturgenveje

Sådan kopierer du formateringen af den markerede tekst:

• Tryk på Ctrl+Alt+c (Windows eller Chrome OS) eller ⌘+Option+c (Mac).

Sådan anvender du den formatering, du har kopieret, til en anden tekstmarkering:

• Tryk på Ctrl+Alt+v (Windows eller Chrome OS) eller ⌘+Option+v (Mac).
Brug Indsæt speciel på et regneark

Du kan bruge Indsæt speciel til at bestemme, hvilken formatering der kopieres, når du kopierer celler.

Indsæt speciel fungerer kun på et enkelt regneark. Du kan ikke kopiere celler fra ét regneark og bruge Indsæt speciel på et regneark, der er åbent på en anden fane.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Kopiér de data, du vil indsætte, og placer markøren i den celle, hvor du vil indsætte dem.
  3. Klik på Rediger og så Indsæt speciel.
  4. Vælg blandt følgende muligheder:
    • Indsæt kun værdier: Indsætter kun teksten fra det oprindelige celleområde.
    • Indsæt kun formatering: Denne valgmulighed svarer til at bruge Anvend formateringsværktøj. Det er kun celleformateringen, der ændres. Eksisterende tekst eller formler ændres ikke.
    • Indsæt alt undtagen kanter: Indsætter alt undtagen cellekanter.
    • Indsæt kun kolonnebredder: Ændrer størrelsen på de valgte kolonner, så de svarer til originalen.
    • Indsæt kun formel: Indsætter udelukkende formler fra de oprindelige celler, ikke resultater af formlernes beregninger.
    • Indsæt kun datavalidering: Indsætter en datavalideringsregel for et område af celler uden at forstyrre eksisterende formatering, formler eller tekst.
    • Indsæt kun betinget formatering: Anvend kun betingede formateringsregler i et celleområde.
    • Indsæt transponeret: Indsætter en roteret version af de kopierede celler. Hvis du f.eks. kopierer en kolonne med celler og bruger Indsæt transponering, indsættes cellerne i en række og vice versa.

Vælg et format, efter du har indsat indhold

Du kan formatere indholdet, når du har indsat det.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Kopiér det indhold på et regneark, som du vil indsætte.
  3. Indsæt indholdet på det samme regneark.
  4. Som standard forbliver den oprindelige formatering af indholdet, som den er. Du kan ændre formateringen ved at klikke på Indsæt Sæt ind.
  5. Vælg en mulighed:
    • Indsæt kun værdier: Indsætter udelukkende teksten fra de oprindelige celler.
    • Indsæt kun formatering: Denne valgmulighed svarer til at bruge Anvend formateringsværktøj. Det er kun celleformateringen, der ændres. Eksisterende tekst eller formler ændres ikke.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.