Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Tekst en afbeeldingen kopiëren en plakken

Je kunt tekst en afbeeldingen kopiëren en plakken tussen verschillende bestanden, zelfs tussen verschillende bestandstypen.

Contextmenu's of sneltoetsen gebruiken

In principe kun je via het contextmenu kopiëren en plakken, maar om veiligheidsredenen staan de meeste browsers niet toe dat web-apps (zoals Documenten, Spreadsheets en Presentaties) via menu's het klembord van je computer gebruiken.

Als je Chrome gebruikt

Kopiëren en plakken:

• Gebruik sneltoetsen.
  • Gebruik het contextmenu.
  • Selecteer in het menu Bewerken in de werkbalk de optie Kopiëren of Plakken.

Tip: De Offline Documenten-extensie moet zijn geïnstalleerd om de menu-opties te kunnen gebruiken.

Als je een andere browser gebruikt

Met behulp van de sneltoetsen kun je kopiëren en plakken:

• Pc: Ctrl + c voor Kopiëren, Ctrl + x voor Knippen en Ctrl + v voor Plakken.
  • Mac: ⌘ + c voor Kopiëren, ⌘ + x voor Knippen en ⌘ + v voor Plakken.

Meer plakopties

Diagrammen kopiëren en plakken
  1. Open op je computer een diagram in Google Spreadsheets.
  2. Klik rechtsboven in het diagram op Meer Meer.
  3. Klik op Diagram kopiëren.
  4. Klik op Bewerken en dan Plakken om het diagram te plakken. Als je buiten de spreadsheet plakt, wordt je gevraagd of je de gegevens wilt koppelen aan het gekopieerde diagram.
Tekstopmaak kopiëren (opmaak kopiëren/plakken)

Je kunt de opmaak van tekst, cellen of andere objecten kopiëren met de tool 'Opmaak kopiëren/plakken'.

1. Open een bestand van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je computer.
  2. Selecteer de tekst, het celbereik of het object waarvan je de opmaak wilt kopiëren.
  3. Klik in de werkbalk op Opmaak kopiëren/plakken Opmaak kopiëren/plakken. Je cursorpictogram verandert om aan te geven dat je je in de modus voor opmaak kopiëren/plakken bevindt.
  4. Selecteer het item waarop je de opmaak wilt toepassen.
  5. De gekopieerde opmaak wordt nu op het geselecteerde item toegepast.

Tip: Dubbelklik op Opmaak kopiëren/plakken Opmaak kopiëren/plakken om de opmaak op meerdere plaatsen te plakken. Als je klaar bent, klik je nogmaals op Opmaak kopiëren/plakken Opmaak kopiëren/plakken .

Sneltoetsen

De opmaak van een geselecteerd tekstgedeelte kopiëren:

• Druk op Ctrl + Alt + c (Windows of Chrome OS) of ⌘ + Option + c (Mac).

De gekopieerde opmaak op een ander geselecteerd tekstgedeelte toepassen:

• Druk op Ctrl + Alt + v (Windows of Chrome OS) of ⌘ + Option + v (Mac).
De optie 'Speciaal plakken' gebruiken in een spreadsheet

Je kunt 'Speciaal plakken' gebruiken om te bepalen welke opmaak wordt gekopieerd bij het kopiëren van cellen.

De optie 'Speciaal plakken' werkt alleen binnen één spreadsheet. Je kunt dus geen cellen kopiëren uit één spreadsheet en 'Speciaal plakken' gebruiken in een andere spreadsheet die is geopend op een ander tabblad.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Kopieer de gegevens die je wilt plakken en plaats de cursor in de cel waarin je de gegevens wilt plakken.
  3. Klik op Bewerken en dan Speciaal plakken.
  4. Kies uit de volgende opties:
    • Alleen waarden plakken: Hiermee plak je alleen de tekst uit het oorspronkelijke celbereik.
    • Alleen opmaak plakken: Deze optie is identiek aan het gebruik van de functie Opmaak kopiëren/plakken. Hiermee wordt alleen de celopmaak gekopieerd zonder bestaande tekst of formules te wijzigen.
    • Alles plakken behalve randen: Hiermee plak je alles behalve de celranden.
    • Alleen kolombreedten plakken: Hiermee pas je het formaat van de geselecteerde kolommen aan de oorspronkelijke kolommen aan.
    • Alleen formule plakken: Hiermee plak je de formules uit een gekopieerd celbereik, maar niet de uitkomsten van de berekeningen van de formules.
    • Alleen gegevensvalidatie plakken: Hiermee plak je een gegevensvalidatieregel over een celbereik zonder bestaande opmaak, tekst of formules te wijzigen.
    • Alleen conditionele opmaak plakken: Hiermee pas je alleen de conditionele opmaakregels op een celbereik toe.
    • Getransponeerd plakken: Hiermee plak je een gedraaide versie van de gekopieerde cellen. Als je bijvoorbeeld een kolom met cellen kopieert en de optie 'Getransponeerd plakken' gebruikt, wordt de kolom in een rij geplakt (en andersom).

Opmaak kiezen nadat je content hebt geplakt

Na het plakken kun je de content opmaken.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Kopieer in een spreadsheet de content die je wilt plakken.
  3. Plak de inhoud in dezelfde spreadsheet.
  4. Standaard blijft de oorspronkelijke opmaak van de content gelijk. Klik op Plakken Plakken als je de opmaak wilt wijzigen.
  5. Kies een optie:
    • Alleen waarden plakken: Hiermee plak je alleen de tekst uit het oorspronkelijke celbereik.
    • Alleen opmaak plakken: Deze optie is identiek aan het gebruik van de functie Opmaak kopiëren/plakken. Hiermee wordt alleen de celopmaak gekopieerd zonder bestaande tekst of formules te wijzigen.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.