Bruk ligninger i et dokument

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan sette inn matematiske ligninger i dokumentene dine.

Sett inn en ligning

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk der du vil plassere ligningen.
  3. Klikk på Sett inn etterfulgt av Ligning.
  4. Velg symbolene du vil legge til, fra en av disse menyene:
    • Greske bokstaver
    • Diverse operasjoner
    • Relasjoner
    • Matematiske operatorer
    • Piler
  5. Legg til tall eller variabler i feltet.

Klikk på Ny ligning hvis du vil legge til en ligning til.

Klikk på Visning etterfulgt av Vis verktøylinjen for ligning hvis du vil vise eller skjule alternativene for ligningen.

Bruk snarveier for ligning

I ligningen kan du skrive «\» etterfulgt av navnet på et symbol og et mellomrom for å sette inn det symbolet. Hvis du for eksempel skriver \alpha, blir symbolet 𝞪 satt inn.

Hvis du vil bruke hevet eller senket tekst, kan du skrive «\» og trykke på Shift + 6 eller Shift + -.