Brug ligninger i et dokument

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan indsætte matematiske ligninger i dine dokumenter.

Indsæt en ligning

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Klik på det sted, hvor du vil placere ligningen.
  3. Klik på Indsæt og så Ligning.
  4. Vælg de symboler, du vil tilføje fra en af disse menuer:
    • Græske bogstaver
    • Diverse operationer
    • Relationer
    • Matematiske operatorer
    • Pile
  5. Tilføj tal eller erstatningsvariabler i feltet.

Hvis du vil tilføje endnu et ligningsfelt, skal du klikke på Ny ligning.

Hvis du vil vise eller skjule valgmulighederne for ligninger, skal du klikke på Se og så Vis ligningsværktøjslinje.

Brug ligningsgenveje

Du kan skrive "\" efterfulgt af navnet på et symbol og et mellemrum i en ligning for at indsætte det pågældende symbol. Hvis du f.eks. skriver \alpha, indsættes et 𝞪.

Hvis du vil bruge hævet eller sænket skrift, kan du skrive "\" og derefter trykke på Shift+6 eller Shift+- .

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.