Det går inte att öppna ett formulär

När du försöker öppna ett Google-formulär som du inte har tillgång till visas meddelandet Du behöver behörighet.

Få behörighet att visa ett formulär

Det finns bara två sätt att få behörighet till en formulär som du inte kan visa.

Alternativ 1: Kontakta ägaren till filen direkt

Om personen som skapade formuläret använder Google Apps for Work eller Education behöver han eller hon ändra en inställning för sitt Google-formulär.

Kontakta personen som har skapat formuläret eller skickat det till dig. Här är ett förslag på vad du kan säga:

Jag fick ett Google-formulär från dig, men kan inte öppna det eftersom det är begränsat till personer inom organisationen. Följ anvisningarna här om du vill att jag ska fylla i det: https://support.google.com/docs?p=open_form

Alternativ 2: Logga in på din domän

Om du använder Google Apps genom ditt arbete eller din skola kontrollerar du att du är inloggad på rätt konto. När någon gör ett formulär genom sitt arbete eller sin skola kan endast personer i deras organisation se formuläret. Om de inte ändrar den här inställningen kan dessa formulär inte ses från ett Gmail-konto.

Steg 1: Logga ut från ditt Gmail-konto
  1. Öppna myaccount.google.com.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på ditt foto.
  3. Om ett foto inte visas kanske du ser kontobilden Kontobild.
  4. Klicka på Logga ut.
Steg 2: Logga in med ditt Google-konto för arbete eller skola
  1. Skriv ditt Google-konto för arbete eller skola.
  2. Klicka på Nästa.
  3. Ange ditt lösenord.
  4. Klicka på Nästa.

När du har loggat in provar du att klicka på länken till formuläret igen.

Låta personer utanför domänen öppna formuläret

Om du skapar ett formulär med ett jobb- eller skolkonto kan du välja om formuläret endast kan användas inom organisationen eller av personer utanför organisationen.

Obs! Om du inaktiverar den här begränsningsinställningen kan alla med länken fylla i formuläret.

1. Öppna ett formulär i Google Formulär.
  2. Klicka på Inställningar högst upp i formuläret.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Svar.
  4. Inaktivera Begränsa användare i [dindomän.com] och dess betrodda organisationer.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.