Een formulier kan niet worden geopend

Als je een Google-formulier niet kunt openen omdat je geen toegang hebt, wordt het bericht 'Je hebt toestemming nodig' weergegeven.

Toestemming krijgen om een ​​formulier te openen

Je kunt op twee manieren toestemming krijgen om een formulier te openen.

Optie 1: Neem rechtstreeks contact op met de eigenaar van het bestand

Als het formulier is gemaakt met een Google-app voor werk of school, moet de maker een bepaalde instelling in het Google-formulier wijzigen.

Neem contact op met degene die het formulier heeft gemaakt of naar je toe heeft gestuurd. Je kunt bijvoorbeeld dit zeggen:

Ik heb een Google-formulier van je ontvangen, maar ik kan het niet openen omdat het beperkt is tot mensen binnen je organisatie. Volg deze instructies als je wilt dat ik het formulier invul: https://support.google.com/docs?p=open_form

Optie 2: Log in bij je domein

Als je Google-apps voor werk of school gebruikt, controleer dan of je bent ingelogd bij het juiste account. Een formulier dat is gemaakt met een Google-app voor werk of school kan alleen worden geopend door mensen binnen dezelfde organisatie. Een dergelijk formulier kan dus niet worden geopend met een Gmail-account (tenzij de maker deze instelling wijzigt).

Stap 1: Log uit bij je Gmail-account
  1. Ga naar myaccount.google.com.
  2. Klik op je foto in de rechterbovenhoek.
    • Heb je geen foto, dan wordt mogelijk de accountafbeelding Accountafbeelding weergegeven.
  3. Klik op Uitloggen.
Stap 2: Log in met je Google-account voor werk of school
  1. Typ de gebruikersnaam van je Google-account voor werk of school.
  2. Klik op Volgende.
  3. Typ je wachtwoord.
  4. Klik op Volgende.

Probeer de link naar het formulier opnieuw te openen nadat je bent ingelogd.

Formulier voor iedereen toegankelijk maken

Als je een formulier via je account voor werk of school hebt gemaakt, kunnen standaard alleen de mensen binnen je organisatie het formulier zien. Wil je dat mensen buiten je domein het formulier ook kunnen gebruiken, dan moet je een bepaalde instelling wijzigen.

Belangrijk: Nadat je deze instelling hebt gewijzigd, kan iedereen die de link heeft je enquête invullen.

1. Open het formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Algemeen.
  4. Verwijder het vinkje naast 'Beperken tot gebruikers binnen [yourdomain.com]'.
  5. Klik op Opslaan.