Kirjoitusehdotusten hallinnointi Google Docsissa ja Slidesissa

Google Docsin Automaattinen korjaus voi korjata isojen kirjainten käytön ja oikeinkirjoituksen automaattisesti. Se voi myös tunnistaa linkit, listat ja lainaukset automaattisesti. Voit laittaa automaattisen korjauksen päälle tai pois päältä, poistaa tiettyjä korvauksia käytöstä ja laittaa ehdotukset päälle tai pois päältä.

Automaattinen korjaus on saatavilla seuraavilla kielillä:

• englanti
  • espanja
  • ranska
  • portugali
  • saksa

Automaattisen korjauksen ottaminen pois päältä

1. Avaa Google Docs- tai Google Slides ‑tiedosto.
  2. Valitse Työkalut ja sitten Valinnat ja sitten Yleiset.
  3. Voit ottaa automaattisen korjauksen osa-alueet, kuten automaattiset isot kirjaimet, kirjoitusvirheiden korjauksen tai linkintunnistuksen, pois päältä poistamalla valinnan kunkin ominaisuuden vieressä olevasta valintaruudusta.
  4. Valitse OK.

Tiettyjen automaattisen korvauksen osa-alueiden ottaminen pois päältä

1. Avaa Google Docs- tai Google Slides ‑tiedosto.
  2. Valitse Työkalut ja sitten Valinnat ja sitten Korvaukset.
    • Voit ottaa haluamasi automaattisen korvauksen osa-alueet pois päältä poistamalla valinnan kyseisen sanan vieressä olevasta ruudusta.
    • Jos haluat poistaa automaattiset korvaukset, valitse kyseisen sanan vierestä Poista remove.
  3. Klikkaa OK.
Sanan oikeinkirjoituksen korjaaminen

Jos haluat, että tietyn sanan oikeinkirjoitus korjataan aina, tee näin:

1. Klikkaa sanaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Klikkaa Korjaa aina muotoon [sana].
Automaattisen korjauksen kumoaminen
  1. Kun sana on korjattu, vie kohdistin kyseisen sanan päälle.
  2. Valitse Kumoa tai Laita pois päältä, jos haluat laittaa kyseisen korjauksen pysyvästi pois päältä.
Oikeinkirjoituksen ehdotusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Virheellisesti kirjoitetut sanat alleviivataan punaisella. Voit poistaa alleviivauksen käytöstä seuraavasti:

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse Työkalut ja sitten Oikeinkirjoitus ja sitten Alleviivaa virheet.
  3. Valintamerkki poistuu sen merkiksi, että ominaisuus on pois käytöstä.

Huom. Voit ohittaa kaikki tietyn oikeinkirjoitusehdotuksen esiintymät klikkaamalla alleviivattua sanaa hiiren kakkospainikkeella ja sitten Ohita kaikki.

Oikeinkirjoitusehdotukset
Sanat, joiden kirjoitusasua ei tunnisteta, alleviivataan punaisella. Tämä varoittaa siitä, että kyseessä voi olla kirjoitusvirhe. Kun klikkaat sanaa, näet Oikeinkirjoitus-tunnisteen. Jos oikeinkirjoitusehdotusta ei ole, voit halutessasi muokata sanaa, lisätä sanan omaan sanakirjaasi tai ohittaa ehdotuksen.
Koneoppiminen

Oikeinkirjoitusehdotukset perustuvat koneoppimiseen. Kielen havainnointimallit hyödyntävät miljoonia yleisimpiä ilmauksia ja virkkeitä oppimisessaan, joten virheelliset tulkinnat ovat myös mahdollisia. Tiedostamme tilanteen ja pohdimme erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Googlen tavoitteena on luoda tuotteita, jotka soveltuvat mahdollisimman moniin tarpeisiin, joten teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä toiminnon parantamiseksi ja virheiden korjaamiseksi.

Muita artikkeleita