De pagina-instelling afdrukken of wijzigen

Print or Change the Page Setup

Meer informatie over deze Coursera-cursus Klik hieronder op 'Een kopie maken' om een voorbeeldspreadsheet te bekijken en de video te volgen.

Een kopie maken

Een document, spreadsheet of presentatie afdrukken

Je kunt Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties afdrukken via browsers, zoals Chrome of Safari.

Afdrukken in Chrome

Een document afdrukken
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  4. Klik op Afdrukken.
Een spreadsheet afdrukken
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Optioneel: Kies de gewenste afdrukinstellingen, zoals de marges of de afdrukstand.
  4. Klik op Volgende.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Een presentatie afdrukken

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op Bestand.
    • Afdrukken zonder wijzigingen: klik op Afdrukken.
    • Afdrukstand aanpassen: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en dan klik in de werkbalk op Hand-out en dan Liggend.
    • Afdrukken met sprekernotities: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en dan klik in de werkbalk op 1 dia met notities.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  5. Klik op Afdrukken.

Afdrukken in Firefox of Safari

Een bestand als pdf afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, presentatie of spreadsheet) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
    • Document of presentatie: Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
    • Spreadsheet: kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend. en dan Klik op Volgende. Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
  3. Open het pdf-bestand nadat het downloaden is voltooid.
  4. Kies in de pdf-viewer Bestand en dan Afdrukken.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Een bestand in een andere bestandsindeling afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, spreadsheet of presentatie) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en dan Downloaden als.
  3. Selecteer de gewenste bestandsindeling.
  4. Zoek het gedownloade bestand op je computer en open het.
  5. Druk het gedownloade bestand af.

De pagina-instelling van een Google-document wijzigen

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik in de werkbalk op Bestand en dan Pagina-instelling.
  3. Ga naar de instelling die je wilt wijzigen:
    • Afdrukstand
    • Papierformaat
    • Paginakleur
    • Marges
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op OK.
  6. Klik eventueel op Instellen als standaard als je de gekozen instellingen voor al je nieuwe documenten wilt gebruiken.

Google Spreadsheets: je kunt de afdrukstand, het papierformaat en de marges wijzigen wanneer je een spreadsheet afdrukt.

Google Presentaties: je kunt het formaat van je dia's wijzigen.