Een document, spreadsheet of presentatie afdrukken

U kunt Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties desgewenst afdrukken. Dit kan rechtstreeks vanuit Chrome of via een pdf als u een andere browser gebruikt.

Afdrukken in Chrome

Een document afdrukken
  1. Open het document dat u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Wijzig indien nodig de geselecteerde printer, het aantal pagina's en exemplaren, de marges en andere documentopties.
  5. Klik op Afdrukken.
Een spreadsheet afdrukken
  1. Open de spreadsheet die u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Wijzig indien nodig de opmaak van de spreadsheet (zie onder).
  5. Klik op Afdrukken.
  6. Wijzig indien nodig de geselecteerde printer, het aantal pagina's en exemplaren en andere spreadsheetopties.
  7. Klik op Afdrukken.

Uw afgedrukte spreadsheet opmaken

Bij het afdrukken van uw spreadsheets heeft u verschillende opties voor het opmaken van de afdrukken.

• Eén blad, alle bladen of een selectie in een enkele spreadsheet afdrukken. Als u ervoor kiest om een selectie af te drukken, wordt het celbereik afgedrukt dat u heeft geselecteerd voordat u het dialoogvenster 'Afdrukinstellingen' heeft geopend.
  • De grootte aanpassen naar Aanpassen aan breedte of Werkelijke grootte.
  • Liggend of Staand afdrukken.
  • Het papierformaat selecteren in het dropdown-menu.
  • Via de vakjes onder Opties rijkoppen herhalen, afdrukken zonder rasterlijnen of de documenttitel, bladnamen of paginanummers toevoegen aan uw afgedrukte kopie.
Een presentatie afdrukken
  1. Open de presentatie die u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Wijzig indien nodig de geselecteerde printer, het aantal pagina's en exemplaren en andere presentatieopties.
  5. Klik op Afdrukken.

De oriëntatie van uw afgedrukte presentaties aanpassen of uw presentaties afdrukken met sprekersnotities:

1. Open de presentatie die u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Selecteer Afdrukinstellingen en afdrukvoorbeeld. Een nieuw venster wordt geopend met een voorbeeld van uw presentatie en afdrukopties.
  4. Klik op het dropdown-menu 1 dia met notities in de werkbalk als u uw presentaties wilt afdrukken inclusief sprekersnotities of kies het aantal dia's dat op elke pagina wordt afgedrukt. Klik op het dropdown-menu Liggend om de oriëntatie van uw dia's aan te passen wanneer ze worden afgedrukt.
  5. Klik op Afdrukken in de werkbalk.
  6. Wijzig indien nodig de geselecteerde printer, het aantal pagina's en exemplaren en andere presentatieopties.
  7. Klik op Afdrukken.

Afdrukken in Firefox of Safari

Uw bestand afdrukken als pdf

Als u documenten afdrukt via Firefox of Safari, wordt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties eerst een kopie van het bestand gedownload als een pdf die u kunt afdrukken.

1. Open het document, de spreadsheet of de presentatie die u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Er wordt automatisch een pdf-bestand met uw document gedownload. Als het downloaden is voltooid, opent u het pdf-bestand.
  5. Ga in uw Pdf-viewer naar Bestand > Afdrukken.
  6. Kies uw afdrukinstellingen in het menu dat wordt geopend.
  7. Klik op Afdrukken.
Uw bestand afdrukken in een andere bestandsindeling

U kunt Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties ook downloaden met een andere bestandsindeling en dat bestand vervolgens afdrukken. Een bestand downloaden:

1. Open het document, de spreadsheet of de presentatie die u wilt afdrukken.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Beweeg met de muis over Downloaden als… en selecteer de bestandsindeling waarmee u het document wilt downloaden.
  4. Zoek het gedownloade bestand op uw computer en open het.
  5. Druk het gedownloade bestand af.

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig