Een bestand afdrukken

Je kunt Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties afdrukken via browsers, zoals Chrome of Safari.

Afdrukken in Chrome

Een document afdrukken
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  4. Klik op Afdrukken.

Belangrijk: Je kunt een document zonder paginering wel afdrukken. Het document kan er alleen wel anders uitzien in het voorbeeldvenster. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Afbeeldingen worden automatisch aangepast aan de paginabreedte.
  • Brede tabellen worden zo smal gemaakt dat ze op de pagina passen.
  • Als je document eerder in een indeling met paginering is opgeslagen en het kopteksten, voetteksten, watermerken of voetnoten bevatte, worden die elementen toch afgedrukt, ook als je ze niet kunt zien in je document zonder paginering.

Als je wilt bepalen hoe het afgedrukte document eruitziet, schakel je terug naar de indeling met paginering.

Een spreadsheet afdrukken
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Optioneel: Kies de gewenste afdrukinstellingen, zoals de marges of de afdrukstand.
  4. Klik op Volgende.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Print or Change the Page Setup

Klik hieronder op 'Een kopie maken' om een voorbeeldspreadsheet te bekijken en de video te volgen.

Kopie maken

Een presentatie afdrukken

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik op Bestand.
    • Afdrukken zonder wijzigingen: klik op Afdrukken.
    • Afdrukstand aanpassen: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en dan klik in de werkbalk op Hand-out en dan Liggend.
    • Afdrukken met sprekernotities: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en dan klik in de werkbalk op 1 dia met notities.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  5. Klik op Afdrukken.

Afdrukken in Firefox of Safari

Een bestand als pdf afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, presentatie of spreadsheet) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en dan Afdrukken.
    • Document of presentatie: Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
    • Spreadsheet: Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend en dan klik op Volgende. Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
  3. Open het pdf-bestand nadat het downloaden is voltooid.
  4. Kies in de pdf-viewer Bestand en dan Afdrukken.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Een bestand in een andere bestandsindeling afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, spreadsheet of presentatie) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en dan Downloaden.
  3. Selecteer de gewenste bestandsindeling.
  4. Zoek het gedownloade bestand op je computer en open het.
  5. Druk het gedownloade bestand af.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.