De pagina-instelling afdrukken of wijzigen

Een document, spreadsheet of presentatie afdrukken

Je kunt Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties afdrukken via browsers, zoals Chrome of Safari.

Afdrukken in Chrome

Een document afdrukken
  1. Open een document in Google Documenten op je computer.
  2. Klik op Bestand en vervolgens Afdrukken.
  3. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  4. Klik op Afdrukken.
Een spreadsheet afdrukken
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik op Bestand en vervolgens Afdrukken.
  3. Kies eventueel de gewenste afdrukinstellingen, zoals de marges of de afdrukstand.
  4. Klik op Volgende.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Een presentatie afdrukken

1. Open een presentatie in Google Presentaties op je computer.
  2. Klik op Bestand.
    • Afdrukken zonder wijzigingen: klik op Afdrukken.
    • Afdrukstand aanpassen: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en vervolgens kies in de werkbalk Hand-out en vervolgens Liggend.
    • Afdrukken met notities van spreker: klik op Afdrukinstellingen en voorbeeld en vervolgens kies in de werkbalk 1 dia met notities.
  3. Klik op Afdrukken.
  4. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  5. Klik op Afdrukken.

Afdrukken in Firefox of Safari

Een bestand als pdf afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, presentatie of spreadsheet) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en vervolgens Afdrukken.
    • Document of presentatie: Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
    • Spreadsheet: Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend en vervolgens klik op Volgende. Er wordt automatisch een pdf-bestand gedownload.
  3. Open het pdf-bestand als het downloaden is voltooid.
  4. Ga in de pdf-viewer naar Bestand en vervolgens Afdrukken.
  5. Kies de afdrukinstellingen in het venster dat wordt geopend.
  6. Klik op Afdrukken.

Een bestand in een andere bestandsindeling afdrukken

1. Open op je computer het bestand (document, spreadsheet of presentatie) dat je wilt afdrukken.
  2. Klik op Bestand en vervolgens Downloaden als.
  3. Selecteer de gewenste bestandsindeling.
  4. Zoek het gedownloade bestand op je computer en open het.
  5. Druk het gedownloade bestand af.

De pagina-instelling van een Google-document wijzigen

1. Open een document in Google Documenten op je computer.
  2. Klik in de werkbalk op Bestand en vervolgens Pagina-instelling.
  3. Ga naar de instelling die je wilt wijzigen:
    • Afdrukstand
    • Papierformaat
    • Paginakleur
    • Marges
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op OK.
  6. Klik eventueel op Instellen als standaard als je de gekozen instellingen voor al je nieuwe documenten wilt gebruiken.

Google Spreadsheets: je kunt de marges en afdrukstand wijzigen wanneer je een spreadsheet afdrukt.

Google Presentaties: bekijk het Help-artikel Het formaat van je dia's wijzigen voor meer informatie.

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.