Taulukoiden käyttö Sheetsissä

Taulukoiden avulla dataa voi luoda helpommin Google Sheetsissä. Kun datavälillä käytetään automaattisesti samaa muotoilua ja rakennetta, sinun ei tarvitse yhtä usein lisätä muotoiluja tai sisältöä tai päivittää dataa.

Taulukot sopivat erinomaisesti tietojen seurantaan ja järjestämiseen, ja niillä voit esimerkiksi

• seurata projekteja
  • suunnitella tapahtumia
  • hallinnoida varastoa.

Taulukossa on kolme pääosaa:

• Kullekin sarakkeelle voi valita tyypin. Taulukko varmistaa, että lisäämääsi dataa käsitellään yhdenmukaisesti.
  • Keskitetystä valikosta voit muokata taulukkotason asetuksia ja käyttää toimintoja, esimerkiksi luoda taulukolle suodatinnäkymän.
  • Voit lisätä valmiiksi luotuja ja muotoiltuja rakennuspalikoita.

Datan muuntaminen taulukoksi

1. Avaa jokin Sheets-dokumentti tietokoneella.
  2. Valitse soluväli, joka voi olla tyhjä tai sisältää dataa.
  3. Klikkaa valikkopalkista Muoto ja sitten Muunna taulukoksi.
  4. Valitse kullekin sarakkeelle asianmukainen tyyppi.

Lue lisää saraketyypeistä.

Joissain saraketyypeissä on datan lisäämisen helpottamiseksi valmiiksi tietoa paikkamerkkipaloissa. Näin poistat paikkamerkkipalat käytöstä sarakkeesta:

1. Avaa tietokoneella jokin Sheets-dokumentti, jossa on taulukko.
  2. Avaa taulukon otsikon vierestä Sarake-valikko.
  3. Klikkaa Muokkaa sarakkeen tyyppiä.
  4. Poista valinta kohdasta Näytä paikkamerkit.

Valmiin taulukon lisääminen

Voit lisätä valmista rakennetta käyttävän uuden taulukon valitsemalla yhden malleista, jotka on tarkoitettu yleisimpiä käyttötarkoituksia varten.

Voit valita käyttötarkoitustasi vastaavan mallin. Tee näin käyttämästäsi valikosta riippuen:

• @-valikko:
    • Klikkaa @ ja sitten Taulukot.
  • Lisää-valikko:
    • Klikkaa Lisää ja sitten Taulukot.

Molemmista valikoista avautuu sivupalkki, josta näet valmiit rakennuspalikat ja voit esikatsella ja lisätä niitä.

Saraketyyppien määrittäminen

Saraketyyppien avulla voit järjestää ja muotoilla taulukossa olevaa sarakedataa. Tämä myös ehkäisee virheitä, sillä taulukko ilmoittaa vääräntyyppisestä datasta. Jos esimerkiksi valitset saraketyypiksi "Päivämäärä", saat ilmoituksen kyseisen sarakkeen soluista, joiden data ei vastaa tätä tyyppiä.

Saraketyypit:

• Luku
    • Prosentti
    • Valuutta
    • Teksti
  • Päivämäärä
    • Päivämäärä
    • Aika
    • Aika ja päivämäärä
  • Avattava valikko
  • Valintaruutu
  • Älykkäät palat
    • Henkilöpala
    • Tiedostopala
    • Rahoituspala
    • Paikkapala
    • Arvostelupala
  • Huom. Jos valitset tämän, mitään saraketyyppiä ei käytetä. Käytä tätä valintaa, jos haluat joustavan sarakkeen, joka tukee erityyppistä dataa.

Taulukkovalikon käyttö

Taulukkovalikosta voit muokata taulukon asetuksia ja tehdä siihen muita muutoksia. Pääset taulukkovalikkoon klikkaamalla taulukon alareunasta Taulukko ja sitten Valikko Lisää

Taulukkovalikossa voit

• nimetä taulukon uudelleen
  • muokata taulukon väliä
  • laittaa vuorottelevat värit pois päältä
  • muokata taulukon värejä
  • poistaa taulukon muotoilun
  • poistaa taulukon
  • lähettää palautetta.

Vinkki: Kun muunnat datan taulukoksi, perustason muotoilua käytetään oletuksena. Saatavilla on myös tarkempia muokkauksia, ja voit esimerkiksi

• muokata rivin korkeutta
  • poistaa vuorottelevat värit
  • muuttaa vuorottelevia värejä
  • muuttaa fontin tyyliä.

Taulukkoviitteiden käyttö

Taulukkoviitteet ovat erityinen tapa viitata kaavassa taulukkoon tai sen osaan. Kun muunnat datan taulukoksi, taulukolle annetaan nimi ja kullekin sarakkeelle lisätään otsikko. Taulukon soluihin voi viitata näiden nimien ja otsikoiden avulla. Esimerkiksi täsmällisen soluviitteen =SUMMA(C2:C7) sijasta voit käyttää taulukkoviitettä =SUMMA(Osastomyynti[Myyntisumma]).

Kun viittaat taulukon elementteihin nimen perusteella, viitteet päivittyvät, kun lisäät taulukkoon dataa tai poistat sitä.

Taulukkonäkymien käyttö

Näkymien avulla voit tuoda esiin sinua kiinnostavan datan vaikuttamatta siihen, miten tiedot näkyvät muille. Voit esimerkiksi tuoda näkyviin tai piilottaa yksittäisiä rivejä ja muuttaa datan visualisointia.

Kussakin näkymässä voi käyttää eri suodatusta ja lajittelua.

• Jos haluat luoda uusia näkymiä, klikkaa Taulukko-valikko ja valitse jokin seuraavista:
    • Luo ryhmittelynäkymä
      • Näin näet rivit, jotka on ryhmitelty yhteen valitsemasi kentän perusteella.
    • Luo suodatettu näkymä

Huom. Väliaikaiset näkymät katoavat laskentataulukon päivityksen jälkeen.

• Voit valita jonkin aiemmin luodun näkymän klikkaamalla Taulukko-valikko   ja sitten nykyisen näkymän nimi.

Palautteen antaminen taulukoista

Jos kohtaat ongelmia tai sinulla on ideoita ominaisuuden kehittämiseksi, voit antaa meille palautetta.

Voit lähettää palautetta näin:

• Käytä taulukkovalikon "Lähetä palautetta" ‑toimintoa.
  • Klikkaa taulukon yläreunasta Ohje ja sitten Auta kehittämään Sheetsiä.