Brug tabeller i Google Sheets

I Google Sheets kan tabeller forenkle oprettelsen af data og reducere behovet for gentagen formatering, indtastning og opdatering af data ved automatisk at anvende format og struktur på dataområder.

Tabeller er velegnede til at spore og organisere oplysninger som f.eks.:

• Projektsporing
  • Hændelsesplanlægning
  • Administration af lagerbeholdning

Der er 3 hovedelementer i en tabel:

• Du kan angive den relevante kolonnetype for hver kolonne. Din tabel sikrer, at alle de data, du indtaster, stemmer overens.
  • Du har adgang til en samlet menu. Du kan administrere indstillinger på tabelniveau fra menuen og udføre handlinger såsom oprettelse af en filtervisning for din tabel.
  • Du kan indsætte forhåndsstrukturerede og formaterede byggesten.

Konvertér eksisterende data til en tabel

1. Åbn et regneark på din computer.
  2. Vælg et celleområde, enten tomt eller med data.
  3. På menulinjen skal du klikke på Formatér og derefter Konverter til tabel.
  4. Vælg den relevante kolonnetype for hver kolonne.

Få flere oplysninger om kolonnetyper.

For nogle kolonnetyper udfyldes pladsholderchips automatisk for at gøre det nemt at indtaste data. Sådan deaktiverer du pladsholderchips for en kolonne:

1. Åbn et regneark med en tabel på din computer.
  2. Åbn menuen Kolonne ud for tabeloverskriften.
  3. Klik på Rediger kolonnetype.
  4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Vis pladsholdere.

Kom godt i gang ved at indsætte en foruddefineret tabel

Du kan indsætte en ny tabel med en foruddefineret struktur via skabeloner, som dækker almindelige eksempler på brug.

Du kan vælge en skabelon, der passer til dit eksempel på brug. Gå til:

• @ menu:
    • Klik på @ og derefter Tabeller
  • Menuen Indsæt:
    • Klik på Indsæt og derefter Tabeller

Der åbnes en sidebjælke til begge menupunkter, hvor du kan gennemse, se forhåndsvisninger af og indsætte en eller flere foruddefinerede byggesten.

Angiv kolonnetyper

Kolonnetyper i tabeller hjælper dig med at organisere, formatere dine kolonnedata og forhindre fejl, da de rapporterer forkerte datatyper. Hvis du f.eks. vælger "Dato" som kolonnetype, vises der en advarsel for celler i den kolonne, der ikke følger denne type.

Du kan vælge mellem følgende typer:

• Tal
    • Procent
    • Valuta
    • Tekst
  • Dato
    • Dato
    • Tidspunkt
    • Dato & tid
  • Rullemenu
  • Afkrydsningsfelt
  • Smartchips
    • Personchip
    • Filchip
    • Finanschip
    • Stedchip
    • Bedømmelseschip
  • Ingen: Hvis du vælger denne mulighed, anvender vi ikke en kolonnetype på din kolonne. Vælg denne mulighed, hvis du vil have en fleksibel kolonne, der kan understøtte blandede datatyper.

Brug menuen Tabel

Du kan styre dine tabelindstillinger og tilpasse dem yderligere via menuen Tabel. Hvis du vil bruge menuen Tabel, skal du nederst i tabellen klikke på Tabel og derefter Menu Mere

I menuen Tabel kan du:

• Omdøbe din tabel
  • Justere tabelområdet
  • Deaktivere skiftende farver
  • Tilpasse dine tabelfarver
  • Fjerne tabelformatering
  • Slette din tabel
  • Giv feedback

Tip! Når du konverterer dine data til en tabel, anvender vi automatisk grundlæggende formatering. Du kan tilpasse din tabel yderligere og:

• Justere rækkehøjden
  • Fjerne de skiftende farver
  • Ændre de skiftende farver
  • Ændre skrifttypestil

Bruge tabelreferencer

Tabelreferencer er en særlig måde at henvise til en tabel eller dele af en tabel på i en formel. Når du konverterer dine data til en tabel, giver vi tabellen et navn og kolonneoverskrifter. Du kan derefter bruge disse navne, når du refererer til celler i tabellen. Eksempel: I stedet for eksplicitte cellereferencer: =Sum(C2:C7) kan du bruge tabelreferencer: =SUM(DeptSales[Sales Amount]).

Når du refererer til tabelelementer efter navn, opdateres referencerne, når du tilføjer eller fjerner data i tabellen.

Brug tabelvisninger

Med visninger kan du finde de data, der er vigtige for dig, uden at påvirke, hvad andre ser i regnearket. Du kan bruge visninger til at vise eller skjule bestemte rækker og anvende andre konfigurationer til at administrere, hvordan data visualiseres.

Hver visning kan have sin egen unikke konfiguration af filtrering og sortering.

• Hvis du vil oprette nye visninger, skal du klikke på menuen Tabel , og derefter vælge en af de følgende muligheder:
    • Opret gruppe efter visning
      • Dette giver dig mulighed for at se rækker grupperet sammen ud fra det felt, du vælger.
    • Opret filtervisning

Bemærk! Midlertidige visninger forsvinder, når regnearket opdateres.

• Hvis du vil anvende eksisterende visninger, skal du klikke på menuen Tabel og derefter Den eksisterende visnings navn.

Giv feedback om tabeller

Hvis du har problemer eller forslag til ændringer, der kan forbedre denne funktion, kan du sende feedback til os.

Sådan indsender du feedback:

• Brug valgmuligheden "Send feedback" i menuen Tabel.
  • Øverst i dit regneark skal du klikke på Hjælp og derefter Hjælp med at forbedre Sheets.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.