Diagram- en grafiektypen in Google Spreadsheets

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Meer informatie over hoe je een diagram aan een spreadsheet toevoegt

Lijndiagram  Lijndiagram

Gebruik een lijndiagram om trends of gegevens in een bepaalde periode te bekijken. Meer informatie over lijndiagrammen

Combinatiediagram  Combinatiediagram

Gebruik een combinatiediagram om in één diagram elke gegevensreeks als een ander type weer te geven, bijvoorbeeld als kolom-, lijn- of vlakdiagram. Meer informatie over combinatiediagrammen

Vlakdiagram  Vlakdiagram

Gebruik een vlakdiagram om een of meer gegevensreeksen grafisch bij te houden, zoals wijzigingen in de waarden tussen gegevenscategorieën. Meer informatie over vlakdiagrammen

Gerelateerde diagrammen: gestapeld vlakdiagram, 100% gestapeld vlakdiagram, getrapt vlakdiagram, gestapeld getrapt vlakdiagram, 100% gestapeld getrapt vlakdiagram

Kolomdiagram  Kolomdiagram

Gebruik een kolomdiagram om een of meer categorieën of groepen van gegevens weer te geven, vooral als elke categorie subcategorieën bevat. Meer informatie over kolomdiagrammen

Gerelateerde diagrammen: gestapeld kolomdiagram, 100% gestapeld kolomdiagram

Staafdiagram  Staafdiagram

Gebruik een staafdiagram om het verschil weer te geven tussen de gegevenspunten voor een of meer categorieën. Meer informatie over staafdiagrammen

Gerelateerde diagrammen: gestapeld staafdiagram, 100% gestapeld staafdiagram

Cirkeldiagram  Cirkeldiagram

Gebruik een cirkeldiagram (ook wel 'taartdiagram' genoemd) om gegevens als 'taartpunten' of percentages van een totaal weer te geven. Meer informatie over cirkeldiagrammen

Gerelateerd diagram: ringdiagram

Spreidingsdiagram  Spreidingsdiagram

Gebruik een spreidingsdiagram om numerieke coördinaten langs de horizontale as (X-as) en verticale as (Y-as) weer te geven en om trends en patronen tussen twee variabelen te zoeken. Meer informatie over spreidingsdiagrammen

Gerelateerd diagram: bellendiagram

Histogram  Histogram

Gebruik een histogram om de verdeling van een gegevensset binnen verschillende verzamelingen weer te geven. Meer informatie over histogrammen

Kandelaardiagram  Kandelaardiagram

Gebruik een kandelaardiagram om een openings- en slotwaarde weer te geven die over de totale variantie heen ligt, zoals wijzigingen in aandeelwaarden. Meer informatie over kandelaardiagrammen

Organigram  Organigram

Gebruik een organigram om de relatie tussen leden van een bedrijf, een groep mensen of een stamboom weer te geven. Meer informatie over organigrammen

Boomdiagram  Boomdiagram

Gebruik een boomdiagram om een gegevensboom weer te geven waarin objecten zijn geordend aan de hand van bovenliggende en onderliggende hiërarchieën. Meer informatie over boomdiagrammen

Geodiagram

Gebruik een geodiagram om een kaart van een land, continent of regio weer te geven. De waarden voor elke locatie worden met verschillende kleuren weergegeven. Meer informatie over geodiagrammen

Watervaldiagram

Gebruik een watervaldiagram om weer te geven hoe latere waarden een startwaarde doen toenemen of afnemen. Meer informatie over watervaldiagrammen

Radardiagram

Gebruik een radardiagram om een of meer variabelen in een tweedimensionaal diagram weer te geven, met één spaak voor elke variabele. Meer informatie over radardiagrammen

Meterdiagram

Gebruik meterdiagrammen om numerieke waarden of metingen binnen een bereik weer te geven. Elke waarde produceert een meter, zodat je metingen kunt vergelijken. Meer informatie over meterdiagrammen

Tijdlijn met notities

Gebruik een tijdlijn met notities om een interactief lijndiagram van een tijdserie weer te geven met de mogelijkheid om notities toe te voegen. Meer informatie over tijdlijndiagrammen

Tabeldiagram

Gebruik een tabeldiagram om van je spreadsheettabel een diagram te maken dat kan worden gesorteerd en in pagina's kan worden ingedeeld. Tabeldiagrammen worden vaak gebruikt om een dashboard te maken in Google Spreadsheets of om een diagram in een website in te sluiten. Meer informatie over tabeldiagrammen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.