Formulierantwoorden bekijken en beheren

E-mailadressen van respondenten verzamelenJe kunt antwoorden op een formulier bekijken en beperken met Google Formulieren.

Reacties bekijken

Antwoorden per vraag bekijken
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik op Overzicht.
Antwoorden per persoon bekijken

Je kunt de antwoorden per persoon bekijken. Als de respondenten het formulier meer dan één keer mogen verzenden, kun je de antwoorden ook per inzending bekijken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik op Individueel.
  4. Klik op 'Vorige' Vorige of 'Volgende' Volgende om te schakelen tussen antwoorden.

Opmerking: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een antwoord in de lijst met antwoorden te selecteren.

Alle antwoorden in een spreadsheet bekijken

Je kunt eenvoudig alle antwoorden in een spreadsheet bekijken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik rechtsboven op 'Spreadsheet maken' Exporteren naar Google Spreadsheets.
Je kunt antwoorden op een Google-formulier ook op verschillende tabbladen in Google Spreadsheets sorteren. Bekijk de videotraining in ons Helpforum om te zien hoe je dit moet doen.
Alle antwoorden als csv-bestand downloaden
  • Open een formulier in Google Formulieren.
  • Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  • Klik op 'Meer' Meer en dan Antwoorden downloaden (.csv).

Antwoorden beheren

Meldingen over antwoorden in- of uitschakelen

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Klik op 'Meer' Meer.
  4. Klik op E-mailmeldingen ontvangen voor nieuwe antwoorden.

Tip: Download de add-on 'Form Notifications' als je wilt gebruikmaken van meer opties voor meldingen en aangepaste e-mails naar respondenten wilt sturen.

Stoppen met het verzamelen van antwoorden
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Schakel 'Accepteert antwoorden' van Aan naar Uit.

Nadat je dit hebt uitgeschakeld, wordt op het tabblad 'Antwoorden' het bericht 'Accepteert geen antwoorden' weergegeven.

E-mailadressen van respondenten verzamelen

Registreer de e-mailadressen van mensen die je formulier invullen. Wanneer mensen je enquête invullen, moeten ze hun e-mailadres opgeven voordat ze het formulier kunnen verzenden.

Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, krijgen respondenten bovenaan een bericht te zien dat hun gebruikersnaam automatisch wordt verzameld.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik rechtsboven op 'Instellingen' Instellingen.
  3. Vink het vakje naast 'E-mailadressen verzamelen' aan.
Diagrammen uit Google Formulieren kopiëren en plakken

Als je formulier diagrammen maakt in het gedeelte 'Antwoorden', kun je deze kopiëren en in andere bestanden plakken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik op Antwoorden.
  3. Klik rechtsboven in een diagram op 'Kopiëren' Een kopie maken.
  4. Plak het diagram op de gewenste plek.