Formulierantwoorden bekijken en beheren

Je kunt antwoorden op een formulier bekijken en beperken met Google Formulieren.

Reacties bekijken

Antwoorden per vraag bekijken
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik op Overzicht.
Antwoorden per persoon bekijken

Je kunt de antwoorden per persoon bekijken. Als de respondenten het formulier meer dan één keer mogen verzenden, kun je de antwoorden ook per inzending bekijken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik op Individueel.
  4. Klik op 'Vorige' Vorige of 'Volgende' Volgende om te schakelen tussen antwoorden.

Opmerking: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een antwoord in de lijst met antwoorden te selecteren.

Alle antwoorden in een spreadsheet bekijken

Je kunt eenvoudig alle antwoorden in een spreadsheet bekijken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik rechtsboven op 'Spreadsheet maken' Exporteren naar Google Spreadsheets.
Belangrijk: Als je een formulier met een bijdrager hebt gedeeld, heeft deze persoon mogelijk ook toegang tot de spreadsheet die aan het formulier is gekoppeld. Als je een bijdrager wilt verwijderen, moet je deze persoon uit zowel het formulier als de spreadsheet verwijderen. Je kunt dit niet in één keer doen voor beide documenten.
Alle antwoorden als csv-bestand downloaden
  • Open een formulier in Google Formulieren.
  • Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  • Klik op Meer Meer en dan Antwoorden downloaden (.csv).

Antwoorden beheren

Meldingen over antwoorden in- of uitschakelen

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Antwoorden.
  3. Klik op Meer Meer.
  4. Klik op E-mailmeldingen ontvangen voor nieuwe antwoorden.
Tip: Download de add-on 'Form Notifications' als je wilt gebruikmaken van meer opties voor meldingen en aangepaste e-mails naar respondenten wilt sturen.

Meer opties

Stoppen met het verzamelen van antwoorden
  1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Schakel 'Accepteert antwoorden' van Aan naar Uit.

Nadat je dit hebt uitgeschakeld, wordt op het tabblad 'Antwoorden' het bericht 'Accepteert geen antwoorden' weergegeven.

E-mailadressen van respondenten verzamelen

Registreer de e-mailadressen van mensen die je formulier invullen. Wanneer mensen je enquête invullen, moeten ze hun e-mailadres opgeven voordat ze het formulier kunnen verzenden.

Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, krijgen respondenten bovenaan een bericht te zien dat hun gebruikersnaam automatisch wordt verzameld.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Instellingen.
  3. Klik naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Zet E-mailadressen verzamelen aan.
Diagrammen uit Google Formulieren kopiëren en plakken

Als je formulier diagrammen maakt in het gedeelte Antwoorden, kun je deze kopiëren en in andere bestanden plakken.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik op Antwoorden.
  3. Klik rechtsboven in een diagram op Kopiëren Een kopie maken.
  4. Plak het diagram op de gewenste plek.

Tip: Als je een diagram kopieert en plakt in Google Documenten, Presentaties of Tekeningen, kun je het diagram rechtstreeks updaten vanuit het document, de presentatie of de tekening, zolang je bewerkingsrechten hebt voor het document, de presentatie of de tekening, en het formulier.

Antwoordbevestigingen verzenden

Als je de e-mailadressen van respondenten verzamelt, kun je kiezen of de respondenten wel of niet een kopie van hun antwoorden krijgen.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Zet E-mailadressen verzamelen aan.
  4. Klik naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Selecteer naast 'Respondenten een kopie van hun reactie sturen' de optie Op aanvraag of Altijd.

Tip: In bepaalde gevallen krijgen respondenten mogelijk niet de verwachte antwoordbevestigingen vanwege spamfilters of andere antimisbruikmaatregelen.