Använda radnummer i Google Dokument

Funktionen för radnummer i Google Dokument beräknar och visar automatiskt radpositionen för en viss del av ett dokument. De beräknade radnumren visas bredvid varje rad där funktionen har aktiverats.

• Förbättra läsbarheten och navigeringen: Radnummer gör det lättare för användare att referera till specifika rader i sina dokument, särskilt för långa eller komplexa dokument.
  • Förbättra samarbetet: Radnumren ger ett tydligt och konsekvent sätt att referera till specifika rader i ett dokument. Det gör det lättare för flera användare att samarbeta i ett dokument.

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig i dokument i sidlöst format. Om dokumentet har radnummer och du byter till ett sidlöst format visas inte radnumren. Kontrollera att dokumentet är i sidformat om du vill använda radnummer.

Visa radnummer i ett dokument

1. Användare med redigeringsåtkomst kan acceptera förslag på rader i ett dokument.
  2. Klicka på Verktygföljt av Radnummer.
  3. Välj Visa radnummer i sidofältet med radnummer.
  4. Som standard visas radnumren och ökar genom hela dokumentet.

Starta om radnummer för nya sidor eller avsnitt

1. Du kan starta om radnummer för varje sida eller avsnitt i ett dokument.
  2. Klicka på Verktygföljt av Radnummer om du vill starta om radnummer. Välj sedan ett alternativ.
  3. Välj ett alternativ:
    • Fortsätt genom dokumentet
    • Börja om på varje sida
    • Börja om i varje avsnitt
  4. Välj var du vill tillämpa det:
    • Hela dokumentet
    • Detta avsnitt

Visa radnummer per avsnitt

1. Användarna kan visa eller dölja radnummer för vissa delar av ett dokument.
    • Om dokumentet inte har ett avsnitt inaktiveras alternativet Detta avsnitt under Använd för.
  2. Skapa avsnitt genom att infoga en avsnittsbrytning:
    • Klicka på Infoga följt av Dela följt av Avsnittsbrytning (nästa sida eller kontinuerlig).
  3. I sidofältet för radnummer väljer du Visa radnummer och Detta avsnitt under Använd för.

Tips! För att visa avsnittsbrytningar klickar du på Visaföljt av Visa tecken som inte kan skrivas ut om du vill veta mer.

Relaterade resurser

Visa dokumentdispositioner, sammanfattningar, linjaler och tecken som inte skrivs ut