Bruk linjenumre i Google Dokumenter

Linjenummerfunksjonen i Google Dokumenter beregner og viser automatisk linjeposisjonen for en valgt del av et dokument. De beregnede linjenumrene vises ved siden av hver linje der funksjonen er slått på.

• Forbedre lesbarhet og navigering: Linjenumre gjør det enklere for brukere å referere til bestemte linjer i dokumentene sine, spesielt for lange eller komplekse dokumenter.
  • Bedre samarbeid: Linjenumre gjør det mulig for flere brukere å samarbeide om et dokument, og du kan henvise til bestemte linjer i et dokument på en tydelig og konsekvent måte.

Viktig: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for dokumenter uten sideinndeling. Hvis dokumentet inneholder linjenumre og du bytter til formatet uten sideinndeling, ser du ikke linjenumrene. For å bruke linjenumre må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Vis linjenumre i et dokument

1. Brukere med redigeringstilgang kan godta forslag om å vise linjenumre i dokumenter.
  2. For å finne linjenumre, klikk på Verktøy og så Linjenumre.
  3. I sidefeltet for linjenumre velger du Vis linjenumre.
  4. Som standard vises linjenumre og øker gjennom hele dokumentet.

Start linjenumre på nytt for nye sider eller deler

1. Du kan starte linjenumre på nytt for hver side eller del i et dokument.
  2. For å starte linjenumrene på nytt, klikk på Verktøy og så Linjenumre. Velg deretter et alternativ.
  3. Velg et alternativ:
    • Fortsett gjennom hele dokumentet.
    • Start på nytt på hver side
    • Start på nytt for hver del
  4. Velg hvor du vil bruke linjenumre:
    • Hele dokumentet
    • Denne delen

Vis linjenumre per del

1. Brukere kan vise eller skjule linjenumre for bestemte deler av et dokument.
    • Hvis dokumentet ikke har noen deler, er alternativet «Denne delen» under «Bruk for» deaktivert.
  2. For å opprette deler, sett inn et inndelingsskift:
    • Klikk på Sett inn og så Deling og så Seksjonsdeling (neste side eller kontinuerlig).
  3. I sidefeltet for linjenumre, under «Bruk på», velger du Vis linjenumre og Denne delen.

Tips: For å vise seksjonsdeling, klikk på Vis og så Vis formateringstegn.

Relaterte ressurser

Se dokumentoversikter, sammendrag, linjalstreker og formateringstegn