Regelnummers gebruiken in Google Documenten

De functie voor regelnummers in Google Documenten berekent en toont automatisch de regelpositie voor een gekozen gedeelte van een document. De berekende regelnummers worden weergegeven naast elke regel waarvoor de functie is ingeschakeld.

• Verbeter leesbaarheid en navigatie: Met regelnummers kunnen gebruikers makkelijker naar specifieke regels in hun documenten verwijzen, vooral voor lange of complexe documenten.
  • Verbeter samenwerking: Met regelnummers kunnen meerdere gebruikers samenwerken aan een document, zodat duidelijk en consistent naar specifieke regels in een document kan worden verwezen.

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je document regelnummers bevat en je overschakelt naar een indeling zonder paginering, worden de regelnummers niet weergegeven . Als je regelnummers wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je document een indeling met paginering heeft.

Regelnummers in een document tonen

1. Gebruikers met bewerkingsrechten kunnen suggesties accepteren om regelnummers in een document te tonen.
  2. Klik op Tools en dan Regelnummers om regelnummers te vinden.
  3. Selecteer Regelnummers tonen in de zijbalk van de regel.
  4. Standaard worden in het hele document regelnummers weergegeven en verhoogd.

Regelnummers opnieuw starten voor nieuwe pagina's of secties

1. Je kunt regelnummers opnieuw starten voor elke pagina of sectie in een document.
  2. Klik op Tools en dan Regelnummers om de regelnummers opnieuw te starten. Selecteer vervolgens een optie.
  3. Selecteer een optie:
    • Doorgaan in het document
    • Op elke pagina opnieuw beginnen
    • In elk gedeelte opnieuw beginnen
  4. Selecteer waarop je de instelling wilt toepassen:
    • Het hele document
    • Deze sectie

Regelnummers per sectie tonen

1. Gebruikers kunnen regelnummers tonen of verbergen voor specifieke delen van een document.
    • Als het document geen sectie heeft, wordt de optie 'Dit gedeelte' onder 'Toepassen op' uitgezet.
  2. Als je secties wilt maken, voeg je een sectie-einde in:
    • Klik op Invoegen en dan Eindemarkeringen dan Sectie-einde (volgende pagina of doorlopend).
  3. Selecteer in de zijbalk van de regelnummers onder 'Toepassen op' de optie Regelnummers tonen en Deze sectie.

Tip: Klik om sectie-einden te tonen opBekijken en dan Opmaakmarkeringen tonen.

Gerelateerde bronnen

Documentoverzichten, overzichten, linialen en opmaakmarkeringen bekijken

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.