Variabelenchips invoegen en gebruiken

Variabelenchips zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende werk- of schoolaccounts, maar je bent momenteel niet ingelogd. Meer informatie over werk- of schoolaccounts

Log in op je werkaccount

Als je Google Documenten gebruikt met een geschikt werk- of schoolaccount, kun je in het document variabelenchips maken en gebruiken voor het volgende:

• meerdere velden tegelijk invullen met dezelfde tekst en
  • templates maken die je kunt exporteren met verschillende variabelenwaarden.

Nieuwe variabelenchip maken

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Je kunt het volgende doen:
  • Ga naar Invoegen en dan Smartchips en dan Variabelen.
  • Typ @ en selecteer Variabele.
  1. Klik op Nieuwe variabele invoegen Nieuw.
  2. Optioneel: Je kunt de naam van een variabelenchip wijzigen vanuit het rechtervenster. Plaats de muisaanwijzer op de variabelenchip en klik op Naam bewerken Bewerken.

Een waarde toewijzen aan een variabelenchip

Als je de waarde van een variabelenchip wijzigt, wordt de wijziging overal toegepast waar je de variabelenchip in het document hebt gebruikt.

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Zoek een variabelenchip.
    • Tip: Als er nog geen waarde is toegewezen aan een variabelenchip, heeft de tekst een zwarte omtrek.
  3. Klik op de variabelenchip en geef de waarde op.

Al je variabelenchips op één plek

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Ga naar Tools en dan Variabelen.
  3. Vanuit het rechtervenster kun je het volgende doen:
    • Een nieuwe variabele maken: Klik bovenaan op Nieuwe variabele Nieuw.
    • De naam van variabelenchips wijzigen: Plaats de muisaanwijzer op een variabelenchip en klik op Naam bewerken Bewerken.
    • Bestaande variabelenchips toevoegen aan je document: Plaats de muisaanwijzer op een variabelenchip en klik op Invoegen.
    • Een variabelenchip verwijderen: Plaats de muisaanwijzer op een variabelenchip en klik op Verwijderen Verwijderen
      • Belangrijk: Als je vanuit het rechtervenster een variabelenchip verwijdert, worden alle instanties van de variabelechip in het document verwijderd.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.