Indsæt og brug variabelchips

Variabelchips er kun tilgængelige for kvalificerede arbejds- eller skolekonti, og du er i øjeblikket ikke logget ind. Få flere oplysninger om arbejds- og skolekonti.

Log ind på din arbejdskonto

Hvis du bruger Google Docs på en kvalificeret arbejds- eller skolekonto, kan du oprette og bruge variabelchips i dit dokument til at:

• Udfylde flere felter på samme tid med samme tekst
  • Oprette skabeloner, som du kan eksportere med forskellige variabelværdier

Opret en ny variabelchip

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Du kan gøre følgende:
  • Gå til Indsæt og derefter Smartchips og derefter Variabler.
  • Angiv "@", og vælg Variabel.
  1. Klik på Indsæt ny variabel Ny.
  2. Valgfrit! I panelet til højre kan du omdøbe en variabelchip. Hold markøren over variabelchippen, og klik på Rediger navn Rediger.

Tildel en variabelchip en værdi

Når du ændrer værdien for en variabelchip, anvendes ændringen overalt, hvor du har brugt variabelchippen i dokumentet.

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Find en variabelchip.
    • Tip! Hvis en variabelchip ikke har fået tildelt en værdi endnu, vises der en sort kontur omkring teksten.
  3. Klik på variabelchippen, og angiv værdien.

Se alle dine variabelchips på ét sted

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Gå til Værktøjer og derefter Variabler.
  3. I panelet til højre kan du:
    • Oprette en ny variabel: Klik på Ny variabel Ny øverst.
    • Omdøbe variabelchips: Hold markøren over en variabelchip, og klik derefter på Rediger navn Rediger.
    • Indsætte eksisterende variabelchips i dit dokument: Hold markøren over en variabelchip, og klik derefter på Indsæt.
    • Slette en variabelchip: Hold markøren over en variabel chip, og klik derefter på Slet Slet
      • Vigtigt! Hvis du sletter en variabelchip i panelet til højre, fjernes alle forekomster af variabelchippen i dokumentet.