Få flere oplysninger om undtagelser i forbindelse med oplysende, dokumentariske, videnskabelige eller kunstneriske formål

Google Drev, Docs, Sheets, Slides, Analyse og Sites er designet til at hjælpe brugere med at oprette indhold og samarbejde med hinanden.

Programpolitikkerne for misbrug spiller en vigtig rolle i forhold til at give alle, der bruger Google-produkter, en positiv oplevelse.

Når vi bekræfter, at indhold overtræder vores politikker, håndhæver vi disse politikker. Det kan f.eks. betyde følgende:

• Begrænsning af adgangen til indhold
  • Fjernelse af indhold
  • Begrænsning eller ophævelse af en brugers adgang til Google-produkter ved alvorlige overtrædelser

Vi kan gøre undtagelser for disse politikkers oplysende, dokumentariske, videnskabelige eller kunstneriske (EDSA) indhold.

Evaluering af, om indholdet er kvalificeret som EDSA

Når vi skal afgøre, om dit indhold er kvalificeret som en EDSA-undtagelse, evaluerer vi konteksten og hensigtsindikationerne.

Vi kan vurdere indholdet ud fra 6 H'er – hvem, hvad, hvor, hvornår, hvorfor, hvordan – for at forstå, hvorvidt en ESDA-undtagelse er berettiget.

Hvis du tilbyder en alternativ stillingtagen eller tilbagevisning i forbindelse med modstridende indhold, kan det også demonstrere indholdets EDSA-karakter.

Ud over selve indholdet bruges der mange andre faktorer til at afgøre, hvorvidt indholdet skal underlægges EDSA-undtagelse, herunder:

• Filens eller mappens titel
  • Redaktionelle vandmærker
  • Hvor nemt det er at få adgang til indholdet:
    • Indhold, der deles med mange personer, herunder dokumenter, der er tilgængelige for alle med linket, kan bruges uden for den kontekst, som ejeren har til hensigt.

Selvom indhold viser EDSA-karakteristika, f.eks. afbilding i stil med et udsendelsessegment eller en akademisk artikel, er der ingen garanti for, at indholdet anses for at være EDSA.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle politikker tillader EDSA-undtagelser. EDSA-undtagelser gælder ikke for:

• Kontokapring
  • Kontoinaktivitet
  • Omgåelse
  • Seksuelt misbrug og udnyttelse af børn
  • Malware og lignende skadeligt indhold
  • Seksuelt eksplicitte billeder uden samtykke
  • Phishing
  • Spam
  • Systemforstyrrelser og -misbrug

Eksempler på EDSA-evalueringer

Tabellen nedenfor indeholder hypotetisk indhold og dets sandsynlighed for, at det får en EDSA-undtagelse for, hvad der ellers ville være politikovertrædelser.

Politik

Sandsynlighed for EDSA-undtagelse

Potentiel EDSA-undtagelse

Vold og blodsudgydelse

Mere sandsynlig

Billede af personer med synlige skader fra en bombe, som har et ukompliceret billedenavn med tidspukt og sted. Dokumentar

Farlig og ulovlig: Selvskade

Mere sandsynlig

Et dokument, der deler den personlig kamp mod selvskade uden promovering af adfærden. Dokumentar

Farligt og ulovligt: Farlige materialer

Mere sandsynlig

En lærebog om kemi, der forklarer sprængstoffer. Uddannelse

Hadefulde ytringer

Mere sandsynlig

En video af en hadegruppeparade med et vandmærke til et pålideligt nyhedsmedie og med en beskrivelse af stedet og datoen for paraden. Dokumentar

Eksplicit seksuelt indhold

Mere sandsynlig

Billeder af græske marmorstatuer afbildedet i stil med heroisk nøgenhed. Kunstnerisk

Privatliv og sikkerhed i Google Drev, Docs, Sheets og Slides

Det er kun dig, der har adgang til det indhold, du gemmer i Google Drev, Docs, Sheets og Slides, medmindre du vælger at dele det. Du kan dele filer på mange måder, f.eks. ved at dele dem med nogle enkelte samarbejdspartnere for at gøre filerne offentligt tilgængelige.

Når filer er tilgængelige for alle med linket, skal du være opmærksom på, kan indholdet kan bruges eller fortolkes på andre måder end oprindeligt tænkt.

Vigtigt! Sørg for altid føje etiketter til og kontekstualisere dit indhold, især når du deler det med andre. Du kan til enhver tid stoppe, begrænse eller ændre delingen.

Sådan rapporterer du overtrædelser og gør indsigelse

Hvis du modtager en notifikation om, at din fil overtræder Googles servicevilkår eller programpolitikker, og du mener, at der er tale om en fejl, kan du gøre indsigelse. Anmod om at få en overtrædelse gennemgået.

Du kan også anmode om en gennemgang af indhold, som tilsyneladende overtræder vores politikker.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.