Infoga smarta brickor från tredje part från andra appar

Du kan förhandsgranska webbadresser från en tredjepartspartner eller skapa resurser från tredje part i en smart bricka med @-menyn i Google Dokument.

Viktigt! Du kan bara skapa och använda en smart bricka från tredje part om en utvecklare har aktiverat det för den appen. Dessutom måste du eller domänadministratören installera det specifika tillägget för den appen. Om du vill installera ett tillägg går du till Tillägg följt av Tillägg  följt av Hämta tillägg. Om det inte går att installera tillägget kontaktar du administratören.

Skapa en resurs från tredje part i en smart bricka

Viktigt! Du måste ha installerat tillägget för appar från tredje part för att kunna hitta appen från tredje part i integreringsavsnittet.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Om du vill skapa en ny resurs anger du @.
  3. Klicka på ditt tredjepartsprogram i avsnittet Integration.
    Tips! Du kan också skriva namnet på tredjepartsappen efter symbolen @.
  4. Fyll i formuläret.
  5. Klicka på Skapa.

Skapa en resurs från tredje part som utvecklare.

Förhandsgranska länk med smarta brickor

1. Öppna ett dokument i Google Dokument som har en smart bricka från tredje part på datorn.
  2. Håll muspekaren över eller klicka på den smarta brickan för att se information om webbplatsen.
    Tips! Om tillägget inte är installerat kan du se brickan, men inte mer information om du håller du muspekaren över brickan. Du kan klicka på Installera för att få tillägget.
  3. Om du vill:
    • Gå till webbplatsen och klicka på titeln för den smarta brickan.
    • Kopiera webbadressen och klicka på Kopiera länk .
    • Läs mer om applikationens tillägg genom att klicka på Tilläggsinformation Information.

Skapa förhandsgranskningslänkar med smarta brickor som utvecklare.

Konvertera en hyperlänk till en smart bricka från tredje part

Om du installerar tillägget för en extern app kan du även använda webbadresserna i dina dokument som smarta brickor eller konvertera dem till smarta brickor.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Ange en länk från en tredjepartswebbplats.
  3. Ersätt webbadressen med den smarta brickan genom att trycka på Tabb.
  4. Klicka på webbadressen för att se information om webbplatsen.
  5. (Valfritt) Om du vill konvertera webbadressen till en smart bricka klickar du på webbadressen och sedan på Bricka.