Extrahera data från smarta brickor i Google Kalkylark

När du infogar smarta brickor i ett kalkylark kan du extrahera data från smarta brickor till separata rader eller kolumner.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera en cell med en eller flera celler som innehåller en bricka.
  3. Välj ett alternativ:
    1. Högerklicka på cellen eller cellerna följt av Dataextrahering .
    Dataextraction
    1. Klicka på Data > Dataextrahering .
  4. Välj de datatyper du vill extrahera under Data att extrahera.
  5. Under Extrahera till väljer du en cell eller ett cellintervall för extraherad data.

Extrahera data med syntax

Användningsexempel

A2.Location

A2.[Creation Time]

A2:A4.Title

Syntax

Cell_or_range.data_type

• Cell_or_range: En cell med en smart bricka eller ett cellintervall som alla innehåller en smart bricka med samma typ.
  • Data_type: Datatypen som ska extraheras från den markerade cellen eller det markerade cellintervallet.

Exempel

Ange denna formel i B2: =A2.[file name]

Ange denna formel i C2: =A2.[creation time]

Ange följande formel i D2: =A2.[last modified time]

Resultat:

A

B

C

D

1

Bricka

Filnamn

Skapades

Ändrades senast

2

<file chip>

Exempel på extraherad bricka

2023-01-25 13:22:29

2023-01-25 13:22:41

Extrahera data från smart bricka

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Håll muspekaren över en cell med en bricka.
  3. Klicka på Dataextrahering om du vill öppna ett sidofält till höger.
  4. Välj de datatyper du vill extrahera under Data att extrahera.
  5. Under Extrahera till väljer du en cell eller ett cellintervall för extraherad data.

Uppdatera extraherad data

Så här uppdaterar du extraherade data från celler:

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera en cell med en bricka eller ett cellintervall där varje cell innehåller en bricka.
  3. Högerklicka på en cell följt av Smarta brickorföljt avUppdatera data.

Så här uppdaterar du extraherad data från sidofältet för dataextrahering:

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera en cell med en bricka eller ett cellintervall där varje cell innehåller en bricka.
  3. Välj ett alternativ:
    1. Högerklicka på cellen eller cellerna följt av Dataextrahering .
    2. Klicka på Data > Dataextrahering .
  4. Klicka på Uppdatera och hantera.
  5. Leta reda på den data för smarta brickor som du vill uppdatera.
  6. Klicka på Uppdatera data Uppdatera
Tips! Om du vill uppdatera data för alla smarta brickor klickar du på Uppdatera alla längst ned i sidofältet.

Typer av data som du kan extrahera

Du kan extrahera data från smarta brickor i Google Kalkylark om du vill inkludera information om följande brickor:

Smart bricka för person

Informationen kommer från domänprofiler.

• E-post
  • Namn
  • Plats*
  • Telefonnummer*
  • Titel*
Obs! Information med * är endast tillgänglig för användare med Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Education Standard och Teaching and Learning Upgrade.

Smart bricka för fil

Informationen kommer från dina filer på Google Drive.

• MIME-typ
  • Webbadress
  • Filnamn
  • Ägare*
  • Skapades*
  • Ändrades senast av*
  • Ändrades senast*
Obs! Information med * är endast tillgänglig för användare med Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Education Standard och Teaching and Learning Upgrade.

Smart bricka för händelse

Informationen kommer från händelser i din kalender.

• Webbadress
  • Översikt
  • Skapades av*
  • Beskrivning*
  • Datum/tid*
  • Plats*
  • Deltagare*
Obs! Information med * är endast tillgänglig för användare med Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Education Standard och Teaching and Learning Upgrade.
Obs! Vid extraheringen används dina behörigheter för att få åtkomst till data. Det innebär att du kanske kan extrahera data till en fil som redigeringsbehöriga för filen inte kan få åtkomst till själva.