Datan poiminta älykkäistä paloista Google Sheetsissä

Kun lisäät älykkäitä paloja laskentataulukkoon, voit poimia palojen sisältämää dataa erillisille riveille tai sarakkeisiin.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yksi tai useampi solu, joista kukin sisältää yhden palan.
  3. Valitse jokin seuraavista:
    1. Klikkaa soluja hiiren kakkospainikkeella ja sitten Datapoiminta .
    Dataextraction
    1. Klikkaa Data > Datapoiminta .
  4. Valitse "Poimittava data" ‐kohdasta datatyypit, jotka haluat poimia.
  5. Valitse "Pura kohteeseen" ‑kohdasta solu tai soluväli, johon data sijoitetaan.

Datan purkaminen syntaksin avulla

Esimerkkikäyttö

A2.Location

A2.[Creation Time]

A2:A4.Title

Syntaksi

Cell_or_range.data_type

• Cell_or_range: Solu, jossa on yksi älykäs pala, tai soluväli, jonka kaikissa soluissa on samantyyppinen älykäs pala.
  • Data_type: Valitusta solusta tai soluvälistä poimittava datatyyppi.

Esimerkki

Syötä tämä kaava soluun B2: =A2.[file name]

Syötä tämä kaava soluun C2: =A2.[creation time]

Syötä tämä kaava soluun D2: =A2.[last modified time]

Tulos:

A

B

C

D

1

Pala

Tiedostonimi

Luontiaika

Viimeksi muokattu

2

<file chip>

Datapoiminnan esimerkkidokumentti

25.1.2023 klo 13.22.29

25.1.2023 klo 13.22.41

Datan poiminta älykkäästä palasta

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Vie hiiri sellaisen solun päälle, jossa on yksi älykäs pala.
  3. Avaa sivupalkki oikealta klikkaamalla Datapoiminta.
  4. Valitse "Poimittava data" ‐kohdasta datatyypit, jotka haluat poimia.
  5. Valitse "Pura kohteeseen" ‑kohdasta solu tai soluväli, johon data sijoitetaan.

Poimitun datan päivittäminen

Näin voit päivittää poimitun datan solujen kautta:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yksi tai useampi solu, joista kukin sisältää yhden palan.
  3. Klikkaa solua hiiren kakkospainikkeella ja sitten Älykkäät palat ja sittenPäivitä data.

Näin voit päivittää poimitun datan Datapoiminta-sivupalkin kautta:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yksi tai useampi solu, joista kukin sisältää yhden palan.
  3. Valitse vaihtoehto:
    1. Klikkaa soluja hiiren kakkospainikkeella ja sitten Datapoiminta .
    2. Klikkaa Data > Datapoiminta .
  4. Klikkaa Päivitä ja ylläpidä.
  5. Etsi data, jonka haluat päivittää.
  6. Klikkaa Päivitä data Päivitä.
Vinkki: Voit päivittää kaiken älykkäiden palojen datan klikkaamalla sivupalkin alareunasta Päivitä kaikki.

Poimittavat datatyypit

Google Sheetsin älykkäistä paloista voi poimia seuraavaa dataa:

Älykäs henkilöpala

Tiedot ovat peräisin verkkotunnuksen profiileista.

• Sähköposti
  • Nimi
  • Sijainti*
  • Puhelin*
  • Titteli*
Huom. * Tähdellä merkityt tiedot ovat saatavilla vain Google Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus-, Education Fundamentals-, Education Plus-, Education Standard- ja Teaching and Learning Upgrade ‐käyttäjille.

Älykäs tiedostopala

Tiedot ovat peräisin käyttäjän Google Drive ‑tiedostoista.

• MIME-tyyppi
  • URL-osoite
  • Tiedostonimi
  • Omistaja*
  • Luontiaika*
  • Viimeisin muokkaaja*
  • Viimeksi muokattu*
Huom. * Tähdellä merkityt tiedot ovat saatavilla vain Google Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus-, Education Fundamentals-, Education Plus-, Education Standard- ja Teaching and Learning Upgrade ‐käyttäjille.

Älykäs tapahtumapala

Tiedot ovat peräisin käyttäjän kalenterissa olevista tapahtumista.

• URL-osoite
  • Yhteenveto
  • Tekijä*
  • Kuvaus*
  • Päivämäärä ja aika*
  • Sijainti*
  • Osallistujat*
Huom. * Tähdellä merkityt tiedot ovat saatavilla vain Google Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus-, Education Fundamentals-, Education Plus-, Education Standard- ja Teaching and Learning Upgrade ‐käyttäjille.
Huom. Purkamisessa käytetään sinun pääsyoikeuksiasi, joten voit mahdollisesti sijoittaa dokumenttiin sellaista dataa, johon dokumentin yhteiskäyttäjillä ei ole pääsyoikeutta.

Muita artikkeleita

Älykkäiden palojen lisääminen Google Sheetsiin