Ändra färg på text, objekt och bakgrunder

Från Google Dokument, Kalkylark och Presentationer kan du
  • Ändra färg på text, objekt och bakgrunder
  • Skapa anpassade färger genom hex-värden, RGB-värden eller pipettverktyget

Ändra färg på text eller markera text

1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Markera texten du vill redigera.
  3. För att redigera:
    • textens färg i verktygsfältet klickar du på Textfärg Textfärg
    • markering i texten, klickar du på Markeringsfärg Markera text i verktygsfältet. Detta är endast tillgängligt i Google Dokument och Presentationer.
  4. Välj en standardfärg eller skapa en egen färg.

Ändra färg på celler, tabeller och textrutor

1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Klicka på textrutan eller markera de celler du vill redigera.
  3. För att redigera:
    • fyllningsfärgen för cellerna eller rutan i verktygsfältet klickar du på Fyllningsfärg Fill color.
    • cellernas kantfärg eller ruta, klickar du på Kantfärg Border color i verktygsfältet.
      • I Google Kalkylark klickar du på Kanter Borders följt av Kantfärg Border color.
  4. Välj en standardfärg eller skapa en egen färg.

Skapa en anpassad färg

Du kan skapa en anpassad färg genom att ange Hex- eller RGB-värden. Du kan även använda pipettverktyget och välja en färg någonstans på skärmen. När du har skapat en anpassad färg kan du använda den färgen någon annanstans i den filen.

Skapa en anpassad färg med hexadecimala eller RGB-värden

1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Klicka på Textfärg Textfärg eller ett annat verktyg med färgalternativ i verktygsfältet.
  3. Klicka på Lägg till en anpassad färg Add a custom color under Anpassad.
  4. Ange hexadecimalkoden eller RGB-värdena för färgen du vill ha.
  5. Klicka på OK.

Välj en anpassad färg med pipettverktyget

Viktigt! Den här funktionen stöds i Chrome och Edge-webbläsare.

1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Klicka på Textfärg Textfärg eller ett annat verktyg med färgalternativ i verktygsfältet.
  3. Klicka på Välj en anpassad färg Pick a custom color under Anpassad.
  4. Klicka på valfri färg på skärmen med pipettverktyget.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.