De kleur van tekst, objecten en achtergronden wijzigen

Vanuit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je het volgende doen:
  • De kleur van tekst, objecten en achtergronden wijzigen
  • Aangepaste kleuren maken via HEX-waarden, RGB-waarden of de pipet-tool

De kleur van tekst wijzigen of tekst markeren

1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Markeer de tekst die je wilt bewerken.
  3. Bewerken:
    • Klik in de werkbalk op Tekstkleur Tekstkleur voor de kleur van de tekst.
    • Klik op Markeringskleur Tekst markeren om de tekst te markeren. Dit is alleen beschikbaar in Google Documenten en Presentaties.
  4. Kies een standaardkleur of maak een aangepaste kleur.

De kleur van cellen, tabellen en tekstvakken wijzigen

1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Klik op het tekstvak of markeer de cellen die u wilt bewerken.
  3. Bewerken:
    • De opvulkleur van de cellen of het vak. Klik in de werkbalk op Opvulkleur Opvulkleur.
    • De randkleur van de cellen of het vak in de werkbalk: Klik op Randkleur Randkleur.
      • Klik in Google Spreadsheets op Randen Randen en dan Randkleur Randkleur.
  4. Kies een standaardkleur of maak een aangepaste kleur.

Een aangepaste kleur maken

je kunt een aangepaste kleur maken door hexadecimale of RGB-waarden op te geven of je kunt de pipet-tool gebruiken om ergens in het scherm een kleur te selecteren. Nadat je een aangepaste kleur hebt gemaakt, kun je die kleur overal in dat bestand gebruiken.

Hex- of RGB-waarden gebruiken om een aangepaste kleur te maken

1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Klik in de werkbalk op Tekstkleur Tekstkleur of een andere tool met kleuropties.
  3. Klik onder Aangepast op Een aangepaste kleur toevoegen Add a custom color.
  4. Geef de hexadecimale code of de RGB-waarden op voor de gewenste kleur.
  5. Klik op OK.

De pipet-tool gebruiken om een aangepaste kleur te selecteren

Belangrijk: Deze functie wordt ondersteund in Chrome- en Edge-browsers.

1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Klik in de werkbalk op Tekstkleur Tekstkleur of een andere tool met kleuropties.
  3. Klik onder Aangepast op Een aangepaste kleur kiezen Pick a custom color.
  4. Gebruik de pipet-tool om op een kleur op je scherm te klikken.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.