Een tijdlijnweergave maken en bewerken

Gebruik een tijdlijnweergave om taken makkelijker en sneller bij te houden en te visualiseren.

De tijdlijnweergave is een interactieve visuele laag in Spreadsheets waarmee je verschillende projectonderdelen kunt beheren, zoals:

• Projecttaken
  • Marketingcampagnes
  • Planningen
  • Samenwerking tussen teams
  • Eventuele toekomstige plannen

Criteria

In deze Workspace-versies kun je een tijdlijnweergave maken:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Business Starter
  • Frontline

Je gegevens voorbereiden

Belangrijk: Als je een tijdlijn wilt maken, moet je minstens één kolom met gegevens in een datumindeling hebben. Als je formules gebruikt in de datumkolommen, moet de uitvoer datumwaarden zijn.

Als je een volledige tijdlijnweergave wilt maken, moet je de volgende kolommen toevoegen:

• Kaarttitel: Een naam voor elke taak.
  • Startdatum: Startdatums in een datumindeling.
  • Einddatum: Einddatums in een datumindeling.
  • Kaartgegevens: Een overzicht van elke taak.
  • Duur: Hoelang de taken duren.

Tip: Geef de duur op als een aantal dagen of in uren, minuten en seconden (uu:mm:ss).

• Inclusief weekenden: Als je Duur gebruikt in plaats van Einddatum, worden weekenden meegerekend. Als je weekenden wilt verwijderen uit Duur, haal je het vinkje weg voor Inclusief weekenden.

Tip: Gebruik in de kolommen Startdatum en Einddatum de formule DATEVALUE om te zorgen dat de uitvoer het juiste waardetype heeft.

Timeline overview explained

Een tijdlijnweergave maken in een spreadsheet

1. Klik op een computer bovenaan in het Spreadsheets-menu op Invoegen en dan Tijdlijn.
  2. Selecteer het gegevensbereik.
  3. Klik op OK.

Tip: Je kunt ook het voorgestelde gegevensbereik kiezen.

Opmerking: Je kunt nu de tijdlijnweergave bekijken op je mobiele Android- of iOS-apparaat.

De tijdlijnweergave bewerken

De tijdlijnweergave bewerken per kolom
  1. Klik op een computer, op het tabblad Tijdlijnweergave, op Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer de kolommen die je wilt gebruiken. Je hebt deze opties:

Vereiste velden:

• Kaarttitel: Een naam voor elke taak.
  • Gegevensbereik: De gegevens waarmee de tijdlijnweergave wordt gemaakt.
  • Startdatum: Startdatums in een datumindeling.
  • Einddatum: Einddatums in een datumindeling.

Tip: De startdatum van elke taak moet vóór de einddatum liggen. Anders wordt er geen duur getoond op de kaart. Bekijk hoe je problemen oplost met kaarten die een bereik van één dag laten zien.

Optionele velden:

• Kaartkleur: Je krijgt de optie Kaartkleur pas in de tijdlijnweergave nadat je de kolom hebt gekozen die de bron van de kaartachtergrond moet worden. De kleur van de kolom kan worden overgenomen van:
    • De achtergrondkleur van cellen die je handmatig hebt toegepast op een kolom in de gegevens.
    • De conditionele opmaak van de kolom in de gegevens.

Tip: Je kunt een specifieke kaartachtergrond ook rechtstreeks wijzigen via de kaart op het tabblad Tijdlijnweergave. Meer informatie over hoe je specifieke kaarten bewerkt

• Kaartgegevens: Een beschrijving van elke kaart.
  • Kaartgroep: Breng meerdere kaarten samen in dezelfde rij Tijdlijnweergave op basis van een kolom.
Timeline overview explained
Specifieke kaarten bewerken of openen
  1. Selecteer in de tijdlijnweergave de specifieke kaart die je wilt bewerken.
    • Tip: Als je een URL opgeeft in een cel in het geselecteerde bereik, wordt er automatisch een hyperlink gemaakt.
  2. Klik rechtsonder in het venster Kaartgegevens op Gegevens bewerken.
    • De brongegevens van de tijdlijnweergave worden geopend.
  3. Bewerk de geselecteerde rij van het tabblad met brongegevens.
De achtergrondkleur van een specifieke kaart bewerken

Belangrijk: Pas geen conditionele opmaak toe op de brongegevens, anders kun je de kaartkleur niet wijzigen.

1. Selecteer de kaart die je wilt bewerken.
  2. Selecteer een optie:
    • Als je de achtergrondkleur wilt kiezen uit een vooraf ingestelde lijst, klik je op Kaartkleur en selecteer je een kolom om de kleur daarvan over te nemen.

Tip: Als je de kaartkleur wijzigt in de tijdlijnweergave, wordt deze ook gewijzigd in de brongegevens.

• Als je een achtergrondkleur wilt kiezen uit een kleurenspectrum, klik je op Aanpassen.

Een specifieke achtergrondkleur bewerken per gegevensbronindeling

Belangrijk: Je kunt ook conditionele opmaak gebruiken voor de kaartkleur die je selecteert.

1. Selecteer onderaan de spreadsheet het tabblad met de brongegevens van de tijdlijn.
  2. Klik in de instellingen van de tijdlijn op Kaartkleur.
  3. Selecteer een kolom waarvan de kleur wordt overgenomen.
  4. Wijzig de achtergrondkleur van de cellen in de kolom. De nieuwe kleur van de kaart wordt geüpdatet op het tabblad Tijdlijnweergave.

Problemen met de tijdlijnweergave oplossen

De kaart laat alleen de gegevens van één dag zien

Als de periode van een kaart maar één dag laat zien, kan dit de volgende redenen hebben:

• De gegevens staan niet in een geaccepteerde datumindeling.
  • De start- en einddatum zijn hetzelfde.

Foutmeldingen

Als je een foutmelding krijgt voor de tijdlijnweergave, volg je de instructies in de foutmelding om de gegevens aan te passen zodat de tijdlijnweergave correct wordt getoond.

Gerelateerde bronnen

De tijdlijnweergave aanpassen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.