Opret og rediger en tidslinjevisning

Brug tidslinjevisning til at spore og visualisere opgaver nemmere og hurtigere.

Tidslinjevisning er et interaktivt visuelt lag i Sheets, som kan hjælpe dig med at administrere mange projektdele som f.eks.:

• Projektopgaver
  • Marketingkampagner
  • Tidsplaner
  • Samarbejde på tværs af teams
  • Eventuelle fremtidige abonnementer

Krav

Følgende Workspace-udgaver kan bruge tidslinjevisning:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Business Starter
  • Frontline

Klargør dine data

Vigtigt! Hvis du vil oprette en tidslinje, skal du have mindst én kolonne med data i datoformat. Hvis du bruger formler i datokolonnerne, skal outputtet være datoværdier.

Hvis du vil oprette en komplet tidslinjevisning, skal du inkludere separate kolonner til:

• Korttitel: Et navn til hver opgave
  • Startdato: Startdatoer i et datoformat
  • Slutdato: Slutdatoer i et datoformat
  • Kortoplysninger: En oversigt over hver opgave
  • Varighed: Mængden af tid, som dine opgaver tager

Tip! Angiv tiden i enten et antal dage eller i formatet timer, minutter og sekunder (tt.mm.ss).

• Medtag weekender: Når du har brugt Varighed i stedet for Slutdato, er weekender aktiveret. Hvis du vil fjerne weekender fra Varighed, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Medtag weekender.

Tip! For Startdato og Slutdato kan formlen DATOVÆRDI hjælpe med at sikre outputtet er den korrekte værditype.

Timeline overview explained

Opret en tidslinjevisning i dit regneark

1. Via din computer skal du øverst i Sheets-menuen klikke på Indsæt og derefter Tidslinje.
  2. Vælg dit dataområde.
  3. Klik på OK.

Tip! Du kan også vælge indhold fra det foreslåede dataområde.

Bemærk! Nu kan du se tidslinjen på din Android- eller iOS-mobilenhed.

Rediger din tidslinjevisning

Rediger din tidslinje efter kolonne
  1. Via din computer på den oprettede fane "Tidslinjevisning" skal du klikke på Indstillinger Indstillinger.
  2. Vælg de kolonner, der skal bruges, blandt valgmulighederne nedenfor:

Obligatoriske felter

• Korttitel: Et navn for hver opgave.
  • Dataområde: De data, der bruges til at opbygge tidslinjevisningen.
  • Startdato: Startdatoer i et datoformat.
  • Slutdato: Slutdatoer i et datoformat.

Tip! Startdatoen for hver opgave skal være før slutdatoen. Ellers viser kortet ikke en længde på tidslinjen. Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med kort, der kun viser et enkelt dagsinterval.

Valgfri felter:

• Kortfarve: Kortfarven vises kun i "Tidslinjevisning", når du har valgt kolonnen som kilde til dit kort. Farven på kolonnen kan nedarves fra:
    • Baggrundsfarven på cellen blev anvendt manuelt på en kolonne i dine data.
    • Betinget formatering af kolonnen i dine data.

Tip! Du kan også ændre en bestemt kortbaggrund direkte fra kortet på fanen "Tidslinjevisning". Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer dine specifikke kort.

• Kortoplysninger: En beskrivelse af hvert kort.
  • Kortgruppe: Gruppér flere kort i samme række i "Tidslinjevisning" baseret på en kolonne.
Timeline overview explained
Rediger eller få adgang til dine specifikke kort
  1. Vælg det specifikke kort, du vil redigere, i "Tidslinjevisning".
    • Tip! Hvis du angiver en webadresse i en celle i dit valgte område, bliver den automatisk hyperlinket.
  2. Klik på Rediger data nederst til højre i vinduet med kortoplysninger.
    • Dette åbner kildedataene for din tidslinjevisning.
  3. Rediger den valgte række på fanen med kildedata.
Rediger baggrundsfarven på et bestemt kort

Vigtigt! Undlad at anvende betinget formatering for kildedataene, da du ellers ikke kan ændre kortfarven.

1. Vælg et kort, du vil redigere.
  2. Vælg en af mulighederne:
    • Klik på Kortfarve, og vælg en kolonne, som farven skal nedarves fra, for at ændre baggrundsfarven på listen over forudindstillede farver.

Tip! Ændringer af farverne på kortet i tidslinjevisningen overføres også til kildedataene.

• Klik på Tilpas for at ændre baggrundsfarven med et farvespektrum.

Rediger en bestemt baggrundsfarve efter datakildeformat

Vigtigt! På den valgte kortfarve kan du også bruge betinget formatering.

1. Nederst i dit regneark skal du vælge den fane, der indeholder tidslinjens kildedata.
  2. Klik på Kortfarve i indstillingerne for din tidslinje.
  3. Vælg en kolonne, som farven skal nedarves fra.
  4. Skift baggrundsfarven på cellerne i kolonnen. Kortets nye farve opdateres på fanen "Tidslinjevisning".

Find og løs problemer med din tidslinjevisning

Kortet viser kun et uventet interval for en enkelt dag

Hvis datointervallet for dit kort kun viser en enkelt dag, kan det skyldes følgende:

• Dataene er ikke angivet i et accepteret datoformat.
  • Start- og slutdatoen er den samme.

Fejlmeddelelser

Hvis du får vist en fejlmeddelelse vedrørende din tidslinjevisning, skal du følge vejledningen i fejlmeddelelsen for at rette dataene og se tidslinjevisningen korrekt.

Relaterede ressourcer

Tilpas din tidslinjevisning

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.