Kom i gang med Tilkoblede ark for Looker

Krav: For å bruke Tilkoblede ark for Looker må du vite nettadressen til Looker-forekomsten du vil koble til. Her kan du finne ut hvilke Looker-forekomster som er kvalifisert, og hvordan du aktiverer Tilkoblede ark i Looker: Slik bruker du Tilkoblede ark for Looker.

I Regneark kan du koble til de Looker-modellerte dataene dine for å analysere data fra én enkelt sann kilde. Du kan til og med integrere andre datakilder for å utføre mer dyptgående analyser.

Med Tilkoblede ark for Looker kan du analysere data fra mer enn 60 databaser som kan kobles til Looker med oppdateringer i sanntid. Du kan også kombinere Looker-dataene dine med Regneark-data, og du kan analysere dataene dine ved hjelp av Regneark-funksjonene du er kjent med, for eksempel pivottabeller.

Finn ut mer om Looker.

Koble til en Looker-forekomst

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Data og så Datakoblinger og så Koble til Looker.
  3. Skriv inn nettadressen til Looker-forekomsten.
    • For å få tilgang til Looker må du ha en Looker-forekomst. Hvis du ikke har noen Looker-forekomst, kan du kontakte Looker-salgsteamet for å be om en demo.
    • Hvis du blir bedt om å gi tilgang til Looker-dataene dine, blir du bedt om å tilknytte kontoen din. Hvis du samtykker, klikker du på Godta og fortsett for å koble sammen Google- og Looker-kontoen din og gi Google tilgang til Looker-dataene dine på dine vegne.
  4. Velg en Looker-modell, og velg deretter en Explore.
  5. Klikk på Koble til.

Finn ut hvordan du bruker Tilkoblede ark for Looker

Når du har lastet inn en Explore fra Looker-forekomsten, kan du

• kjøre direkte søk basert på modellerte data og standardiserte beregninger
  • dele og samarbeide med partnere, analytikere eller andre interessenter i hele organisasjonen – med oppdaterte data
  • opprette nye analyser i Google Regneark med innebygde Google Regneark-funksjoner

Finn ut mer om Looker

For å forstå Looker-terminologien bedre kan du ta en titt på Looker-dokumentasjonen:

Opprett en pivottabell

Du kan enkelt opprette en pivottabell ved å klikke øverst til venstre i regnearket som er koblet til Looker-data, for å analysere store datasett og finne forhold mellom datapunkter.

Finn ut hvordan du oppretter og bruker pivottabeller.

1. Klikk på Endre for å gjøre endringer i pivottabellen.
  2. Velg et alternativ for å legge til data fra dimensjoner og mål:
    • Klikk på Legg til.
    • Fra høyre side av redigeringsfeltet for pivottabeller kan du dra og slippe
      • dimensjoner som rader, kolonner, verdier og filtre
      • mål som verdier og filtre
      • felter med bare filtre og parametere som filtre
  1. Klikk på Bruk for å bruke endringene i pivottabellen.

I skjermdumpen:

Rader = Distribution Center — Name

Kolonner = Inventory Items — Created Date

Verdier = Orders — Order Count

Filtre = Inventory Items - Created Date before 2023-12-01 and after 2023-12-05

Tips: Explore-elementer i Looker kan inneholde ett eller flere always_filters og/eller conditionally_filters. Disse filtrene legges inn i Looker, men gjelder også for pivottabeller i Tilkoblede ark for Looker. Som vist nedenfor, kan du gå til delen for «Looker-filtre» i redigeringsfeltet for pivottabeller for å se hvilke felt som har filtre.

Legg til filtre i pivottabeller

1. Klikk på Rediger  for å redigere pivottabellen.
  2. Under «Filtre» klikker du på Legg til.
Filtrer etter verdier

Du kan filtrere dimensjoner og mål etter verdier.

1. Velg en dimensjon eller et mål.
  2. Klikk på rullegardinpilen Rullegardinpil ved siden av «Viser alle elementer».
  3. Under «Filtrer etter verdi» klikker du på Legg til filter.

Tips: Looker henter de 500 mest brukte verdiene. Dette kan ta noen sekunder.

1. Velg verdiene du vil filtrere.
  2. Klikk på OK.
  3. Klikk på Bruk nederst til venstre i arket.

Tips: For å fjerne gjeldende filtre går du til sidepanelet til høyre og klikker på Fjern under «Filtre».

Legg til et filteruttrykk

Du kan bruke filteruttrykk til å filtrere etter uttrykk som «last day» (siste dag), «next week» (neste uke) og «NOT 5» (IKKE 5).

1. Velg en dimensjon eller et mål.
  2. Velg Filteruttrykk under «Filtrer etter betingelse».
  3. Skriv inn uttrykkene dine.
  4. Klikk på OK.
  5. Klikk på Bruk nederst til venstre i arket.

Last inn data på nytt

Looker-data synkroniseres ikke automatisk med Tilkoblede ark. Hvis du vil synkronisere dataene, kan du laste inn et bestemt element på nytt, alt i én datakilde eller alt i alle datakilder. Når du har koblet til en datakilde, kan du laste inn pivottabellene som er tilknyttet de aktuelle dataene, på nytt.

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Nederst, ved siden av «Last inn på nytt», klikker du på Mer Mer-ikon og så Alternativer for ny innlasting.
  3. Klikk på elementene du vil laste inn på nytt, til høyre under «Alternativer for ny innlasting». Klikk på Last inn alle på nytt nederst til høyre for å laste inn alle dataene på nytt.

Planlegg en ny innlasting

Viktig: Planlagte nye innlastinger av Tilkoblede ark fører ikke til videreformidling av brukerkontekst som IP-adresser eller enhetsinformasjon.

Med en planlagt ny innlasting oppdateres alle objekter og datakilder på et forhåndsbestemt tidspunkt.
Viktig:

Planlagte nye innlastinger kjøres via kontoen til brukeren som har konfigurert planleggingen. Hvis en annen bruker legger til eller oppdaterer en eksisterende datakilde, blir den planlagte nye innlastingen automatisk satt på pause. Hvis du vil gjenoppta den planlagte nye innlastingen, må du kontakte eieren av den eller ta over innlastingen.

Objekter med status som forhåndsversjon eller mislykket blir ikke lastet inn på nytt ved planlagte nye innlastinger.

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Nederst, ved siden av «Last inn på nytt», klikker du på Mer Mer-ikon og så Alternativer for ny innlasting.
  3. Nederst i sidefeltet til høyre klikker du på «Konfigurer nå» under «Planlagt ny innlasting».
  4. Velg frekvens for ny innlasting.
  5. Klikk på Lagre.
Overta en planlagt ny innlasting

Hvis du vil kjøre en planlagt ny innlasting via din egen konto i stedet for kontoen til den opprinnelige eieren, kan du overta innlastingen.

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Nederst, ved siden av «Last inn på nytt», klikker du på Mer Mer-ikon og så Alternativer for ny innlasting.
  3. Nederst i sidefeltet til høyre klikker du på «Rediger» under «Planlagt ny innlasting».
  4. Velg frekvens for ny innlasting.
  5. Klikk på «Lagre» for å overføre eierskapet for den planlagte nye innlastingen til deg selv.

Se søkedetaljer og avbryt søk

Redigerere av et regneark og brukere med nødvendige Looker-tillatelser kan avbryte pågående søk.

Slik ser du søkedetaljer for pivottabeller:

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Lag en pivottabell.
  3. Klikk på Bruk nederst til venstre i pivottabellen for å bruke eventuelle endringer.
  4. Nederst til venstre i pivottabellen holder du markøren over ikonet for ny innlasting Last inn på nytt. Ved siden av «Last inn på nytt» klikker du på Åpne i Looker for å åpne pivottabellsøket i Looker.
  5. [Valgfritt] Klikk på Mer Mer-ikon.

1. Klikk på Se de nyeste Looker-søkene dine for å se en liste over søk som nylig er kjørt i Looker.
    2. Klikk på Se søket i systemaktiviteten for Looker for å se detaljer om denne kjøringen av søket i systemaktiviteten.
      1. Merk: Du trenger Looker-tillatelsen see_system_activity for å se dataene.

Slik avbryter du søk

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Når søk kjører eller står på vent: Nederst, ved siden av «Running query» (Søk som kjører) eller «Query pending» (Søk som venter), klikker du på Avbryt ved siden av den beregnede kjøretiden.
  3. Klikk på Bekreft.

Du kan også avbryte søk via sidefeltet «Alternativer for ny innlasting»:

1. Åpne et regneark som er koblet til Looker-data, i Google Regneark på en datamaskin.

2. Nederst holder du markøren over ikonet for ny innlasting Last inn på nytt. Ved siden av «Last inn på nytt» klikker du på Mer Mer-ikon og såAlternativer for ny innlasting.
  3. Avbryt kjøringen av nye innlastinger enkeltvis ved å klikke på Avbryt ved siden av hvert element.
  4. Klikk på Bekreft.

Merk:

• Hvis du ikke har den nødvendige Looker-tillatelsen, kan du ikke avbryte søk.
  • Søk som blir tidsavbrutt i Regneark, fortsetter kanskje å kjøre i databasen.

Tilkoblingsinnstillinger for Explore-ressurser

Hvis du er tilkoblet en Explore-ressurs og ønsker å oppdatere tilkoblingen, kan du bruke tilkoblingsinnstillingene.

1. Øverst til høyre klikker du på Tilkoblingsinnstillinger.
  2. Klikk på en ny Explore for å koble til.
  3. Klikk på Koble til.

Administratorrevisjonslogger

Viktig: Når du bruker Looker-data i Tilkoblede ark, blir det registrert oppføringer i Lookers revisjonslogger. Loggene viser hvem som har brukt dataene, og når dette skjedde. Det er bare de med riktig autorisasjon som har tilgang til loggene.

Du finner regneark-ID-en i revisjonsloggen. Hvert regneark har en unik regneark-ID-verdi som inneholder bokstaver, tall, bindestreker eller understreker. Du kan også finne regneark-ID-en i en Google Regneark-nettadresse.

Finn ut mer om systemstatistikk for Tilkoblede ark.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.