Liitettyjen taulukoiden käytön aloittaminen Lookerissa

Edellytykset: Jotta voit käyttää yhdistettyjä taulukoita Lookerissa, sinun on tiedettävä sen Looker-instanssin URL-osoite, johon haluat yhdistää. Katso seuraavasta linkistä, mitkä Looker-instanssit täyttävät ehdot ja miten voit ottaa yhdistetyt taulukot käyttöön Lookerissa: Using Connected Sheets for Looker.

Kun yhdistät Sheetsissä Lookerin mallinnettuun dataan, voit analysoida dataa samasta lähteestä ja integroida muita datalähteitä tarkempaa analysointia varten.

Lookerin Yhdistetyt taulukot ‐ominaisuuden avulla voit analysoida yli 60 tietokannasta peräisin olevaa dataa, joka voidaan yhdistää Lookeriin reaaliajassa. Voit myös yhdistää Looker-datan Sheets-dataan. Näin voit analysoida dataa esimerkiksi pivot-taulukoiden ja muiden Sheetsistä tuttujen ominaisuuksien avulla.

Lue lisää Lookerista.

Yhdistäminen Looker-instanssiin

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Data ja sitten Dataliittimet ja sitten Yhdistä Lookeriin.
  3. Lisää Looker-instanssin URL-osoite.
    • Lookeriin pääsy edellyttää, että sinulla on Looker-instanssi. Jos sinulla ei ole Looker-instanssia, ota yhteyttä Lookerin myyntitiimiin ja pyydä esittelyä.
    • Jos sinua pyydetään sallimaan pääsy Looker-dataan, sinua pyydetään linkittämään tilisi. Jos hyväksyt tämän, klikkaa Hyväksy ja jatka, jolloin voit linkittää Google- ja Looker-tilisi sekä sallia Googlelle pääsyn Looker-dataan puolestasi.
  4. Valitse Looker-malli ja sitten Tutki.
  5. Klikkaa Yhdistä.

Yhdistettyjen taulukoiden käyttö Lookerissa

Kun olet ladannut Looker-instanssin Tutki-ominaisuuden, voit

• tehdä reaaliaikaisia kyselyitä mallinnetun datan ja standardoitujen mittareiden perusteella
  • jakaa sisältöä ja käsitellä ajantasaista dataa organisaation eri osien, kumppanien, analyytikoiden ja muiden sidosryhmien kanssa
  • luoda Google Sheetsiin uuden analyysin sisäänrakennettujen Google Sheets ‐funktioiden avulla.

Lue lisää Lookerista

Lookerin dokumentaatiossa on lisätietoja Lookeriin liittyvistä termeistä:

Pivot-taulukon luominen

Looker-dataan yhdistetyn laskentataulukon vasemmasta yläkulmasta voit luoda helposti pivot-taulukon, jonka avulla voit analysoida suuria datajoukkoja ja tutkia arvopisteiden välisiä suhteita.

Lue lisää pivot-taulukoiden luomisesta ja käyttämisestä.

1. Voit tehdä muutoksia pivot-taulukkoon klikkaamalla Muokkaa .
  2. Jos haluat lisätä dataa ulottuvuuksista ja mittareista, valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse Lisää.
    • Pivot-taulukkoeditorin oikealta puolelta voit vetää ja pudottaa seuraavia:
      • ulottuvuuksia riveinä, sarakkeina, arvoina tai suodattimina
      • mittoja arvoina tai suodattimina
      • vain suodatin ‑kenttiä ja parametreja suodattimina.
  1. Voit ottaa muutokset käyttöön pivot-taulukossa klikkaamalla Käytä.

Kuvakaappauksessa:

Rivit = Jakelukeskus – Nimi

Sarakkeet = Inventaarikohteet – Luontipäivä

Arvot = Tilaukset – Tilausten määrä

Suodattimet = Inventaarikohteet – Luotu ennen 5.12.2023 ja 1.12.2023 jälkeen

Vinkki: Lookerin Tutki-haut voivat sisältää yhden tai useamman aina_suodattimen ja/tai ehdollisen_suodattimen. Suodattimet on määritetty Lookerissa, ja ne koskevat myös yhdistettyjä taulukoita Lookerin pivot-taulukoissa. Voit siirtyä esimerkin mukaisesti pivot-taulukkoeditorin "Looker-suodattimet"-osioon ja nähdä määritettyjä suodattimia sisältävät kentät.

Suodattimen lisääminen pivot-taulukkoon

1. Voit muokata pivot-taulukkoa klikkaamalla Muokkaa .
  2. Valitse Suodattimet-kohdasta Lisää.
Arvon mukaan toimivan suodattimen lisääminen

Voit suodattaa ulottuvuuksia tai mittoja arvojen perusteella.

1. Valitse ulottuvuus tai mitta.
  2. Klikkaa "Näytetään kaikki kohteet" ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa "Suodata arvon mukaan" ‑kohdasta Lisää suodatin.

Vinkki: Looker noutaa 500 yleisintä arvoa, mihin voi kulua muutamia sekunteja.

1. Valitse suodatettavat arvot.
  2. Valitse OK.
  3. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Vinkki: Voit poistaa käytössä olevat suodattimet klikkaamalla oikean sivupaneelin Suodattimet-kohdasta Poista .

Filtterilausekkeen lisääminen

Filtterilausekkeilla voit suodattaa näkyviin yleisiä lausekkeita, kuten "edellinen päivä", "ensi viikolla" tai "EI 5".

1. Valitse ulottuvuus tai mitta.
  2. Valitse "Suodata ehdon mukaan" ‑kohdasta Filtterilauseke.
  3. Lisää lausekkeet.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.

Datan päivittäminen

Looker-data ei automaattisesti synkronoidu yhdistettyihin taulukoihin. Voit synkronoida datan päivittämällä yksittäisen kohteen, yksittäisen datalähteen koko sisällön tai kaikkien datalähteiden koko sisällön. Kun olet muodostanut yhteyden datalähteeseen, voit päivittää siihen liittyvät pivot-taulukot.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää-kuvake ja sitten Päivitä asetukset.
  3. Valitse päivitettävät kohteet oikealla olevasta Asetusten päivittäminen ‑kohdasta. Jos haluat päivittää kaiken datan, valitse oikeasta alakulmasta Päivitä kaikki.

Päivityksen ajoittaminen

Tärkeää: Yhdistettyjen taulukoiden ajoitetut päivitykset eivät päivitä loppukäyttäjän kontekstia, kuten IP-osoitetta tai laitteen tietoja.

Ajoitettu päivitys päivittää kaikki objektit ja datalähteet ennalta valittuna ajankohtana.
Tärkeää:

Ajoitettu päivitys suoritetaan ajoituksen asettaneena käyttäjänä. Jos toinen käyttäjä lisää datalähteen tai päivittää aiempaa datalähdettä, ajoitus keskeytetään automaattisesti. Jos haluat lopettaa keskeytyksen, ota yhteys ajoituksen omistajaan tai ota päivitys haltuusi.

Esikatseluvaiheessa olevia tai epäonnistuneita objekteja ei päivitetä ajoitetun päivityksen yhteydessä.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää-kuvake ja sitten Päivitä asetukset.
  3. Valitse oikean sivupalkin alareunassa olevasta "Ajoitettu päivitys" ‑kohdasta "Ota käyttöön nyt".
  4. Valitse päivitystiheys.
  5. Klikkaa "Tallenna".
Ajoitetun päivittämisen ottaminen haltuun

Voit ottaa päivittämisen haltuusi, jos haluat suorittaa päivittämisen itsenäsi alkuperäisen omistajan asemesta.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Valitse alareunasta Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää-kuvake ja sitten Päivitä asetukset.
  3. Valitse oikealla olevan sivupalkin alareunassa olevasta "Ajoitettu päivitys" ‑kohdasta "Muokkaa".
  4. Valitse päivitystiheys.
  5. Siirrä ajoitetun päivittämisen omistajuus itsellesi valitsemalla "Tallenna".

Kyselytietojen katsominen ja kyselyn peruminen

Laskentataulukon muokkaajat ja käyttäjät, joilla on tarvittavat Looker-luvat, voivat perua käynnissä olevan kyselyn.

Pivot-taulukon kyselytietojen katsominen:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Luo pivot-taulukko.
  3. Ota muutokset käyttöön klikkaamalla pivot-taulukon vasemmasta alakulmasta Käytä.
  4. Vie hiiri pivot-taulukon vasemmassa alakulmassa olevan päivityskuvakkeen Päivitä päälle ja klikkaa Päivitä-kohdan vierestä Avaa Lookerissa, niin pivot-taulukkokysely avautuu Lookerissa.
  5. [Valinnainen] Valitse Lisää Lisää-kuvake.

1. Klikkaa Näytä viimeaikaiset Looker-kyselyt, niin näet äskettäin tehdyt kyselyt Lookerissa.
    2. Jos haluat nähdä kyselyn suoritustiedot järjestelmän toiminnassa, klikkaa Näytä kysely Looker-järjestelmän toiminnassa
      1. Huom. Tarvitset Lookerin see_system_activity-luvan, jotta voit nähdä datan.

Kyselyn peruminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.
  2. Kun kysely on käynnissä tai odottaa: Klikkaa alareunan "Kysely käynnissä"- tai "Kysely odottaa" ‐kohdan ja lasketun suoritusajan vierestä Peru.
  3. Valitse Vahvista.

Voit myös perua kyselyn "Asetusten päivittäminen" ‑sivupalkista:

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Looker-dataan yhdistetyssä Google Sheets ‑taulukossa.

2. Vie hiiri alareunan päivityskuvakkeen Päivitä päälle ja valitse Päivitä-kohdan vierestä Lisää Lisää-kuvake ja sitten Päivitä asetukset.
  3. Jos haluat perua päivitykset yksitellen, klikkaa jokaisen kohteen vierestä Peru.
  4. Valitse Vahvista.

Huomioitavaa:

• Jos sinulla ei ole tarvittavaa Looker-lupaa, kyselyä ei voi perua.
  • Sheets-aikarajan takia epäonnistunut kysely saattaa jäädä päälle tietokannassa.

Tutki-ominaisuuden yhteysasetukset

Jos Tutki-ominaisuus on käytössä ja haluat päivittää yhteyden, voit käyttää yhteysasetuksia.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Yhteysasetukset.
  2. Muodosta yhteys klikkaamalla uusi Tutki-ominaisuus.
  3. Klikkaa Yhdistä.

Järjestelmänvalvojien valvontalokit

Tärkeää: Kun käytät Looker-dataa yhdistetyissä taulukoissa, merkinnät tallennetaan Lookerin tarkastuslokeihin. Lokeista näkyy, kuka on päässyt dataan ja milloin. Vain käyttäjät, joilla on asianmukainen valtuutus, voivat päästä lokitietoihin.

Löydät laskentataulukon tunnuksen valvontalokista. Jokaisella laskentataulukolla on yksilöllinen laskentataulukon tunnusarvo, joka sisältää kirjaimia, numeroita, yhdysmerkkejä tai alaviivoja. Löydät laskentataulukon tunnuksen myös Google Sheetsin URL-osoitteesta.

Lue lisää yhdistettyjen taulukoiden seurannasta.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.