Opret og brug pivottabeller

Vil du have mere ud af Google Docs på arbejdet eller i skolen? Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Du kan bruge pivottabeller til at:

• Afgrænse et stort datasæt.
  • Se forholdet mellem datapunkter.

Du kan for eksempel bruge en pivottabel til at analysere, hvilken sælger der har genereret den største omsætning i en bestemt måned.

Tilføj eller rediger pivottabeller

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg de celler med kildedata, du vil bruge. Vigtigt! Hver enkelt kolonne skal have en overskrift.
  3. I menuen øverst skal du klikke på Indsæt og så Pivottabel. Klik på pivottabellen, hvis den ikke allerede er åben.
  4. Klik på Tilføj ud for "Rækker" eller "Kolonner" i sidepanelet, og vælg derefter en værdi.
    • Nogle gange kan du se anbefalede pivottabeller ud fra de data, du vælger. Hvis du vil tilføje en pivottabel under "Foreslået", skal du vælge en pivottabel.
    • Meget pålidelige forslag til pivottabeller indsættes automatisk, når du opretter pivottabeller.
    • Sådan deaktiverer du forslag til pivottabeller:
      1. Øverst skal du klikke på Værktøjer og så Autofuldførelse.
      2. Slå Aktivér pivottabelsforslag fra.
  5. Klik på Tilføj i sidepanelet ud for "Værdier", og vælg derefter den værdi, du vil se over dine rækker eller kolonner.
  6. Du kan ændre, hvordan dine data vises, sorteres, opsummeres eller filtreres. Ud for det, du vil ændre, skal du klikke på menupilen Nedadvendt pil.

Rediger eller fjern data

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Du kan redigere eller fjerne felter i sidepanelet:
    • Hvis du vil flytte et felt , skal du trække det til en anden kategori.
    • Hvis du vil fjerne et felt, skal du klikke på Fjern Fjern.
    • Du kan ændre det anvendte dataområde for din pivottabel ved at klikke på Vælg datainterval Vælg datainterval.
    • Klik på Ryd alle for at rydde alle felter.

Bemærk! Pivottabellen opdateres, hver gang du ændrer de kildedataceller, den trækkes fra.

Se celleoplysninger

Du kan se kildedatarækkerne for en celle i en pivottabel.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Dobbeltklik på den celle, du vil se nærmere på.
  4. Du får vist et nyt ark med cellens kildedata.

Calculated fields with SUM or a custom formula

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Klik på Tilføj og så i sidepanelet ud for "Værdier", og klik på Beregnet felt.
    • Beregn en værdi med SUM-funktionen: Klik på SUM ud for "Opsummer efter".
    • Beregn en værdi med en tilpasset formel: Angiv en formel i det felt, der vises. Klik derefter på Tilpasset ud for "Opsummer efter".
  4. Klik på Tilføj nederst til højre, og den nye kolonne vises.

Tip! Hvis du vil skrive tilpassede formler, kan du bruge:

• Andre kolonner, f.eks. =sum(Pris)/tælv(Produkt), hvor "Pris" og "Produkt" er felter i pivottabellen eller en underliggende tabel (tilgængelig med forbundne regneark).
  • Google Sheets-funktioner.

Vigtigt! Hvis du bruger feltværdier med mellemrum, skal du sørge for at bruge anførselstegn omkring dem i din tilpassede formel. Eksempel: ="h sdf".

Eksempel

Lav en kopi