De functie LAMBDA

Je kunt een aangepaste functie maken en retourneren met een reeks namen en een formula_expression die deze gebruikt. Als je de formula_expression wilt berekenen, kun je de geretourneerde functie aanroepen met zo veel waarden als opgegeven voor name.

Gebruiksvoorbeeld

LAMBDA(Salary, Salary*0.3)(1000)

LAMBDA(Temp, (5/9)*(Temp-32))(85)

Syntaxis

LAMBDA(name, formula_expression)

• name: De naam die moet worden gebruikt in de formula_expression. Deze naam moet een ID zijn en wordt omgezet in de werkelijke waarde die wordt doorgegeven aan de aangepaste functie die wordt geretourneerd door LAMBDA.
  • formula_expression: De te berekenen formule. Deze gebruikt namen die in eerdere parameters zijn opgegeven.

Opmerkingen

• Als een benoemde functie een andere functie verwacht als invoer in een argument in een benoemde functie, kun je een LAMBDA of een benoemde functie gebruiken.

Voorbeelden

Voorbeeldgegevens:

LAMBDA example data.

Alleen LAMBDA

Je kunt een LAMBDA-functie schrijven om de salarisbelasting te berekenen, ervan uitgaande dat het belastingtarief 30% is. Je voert de salariswaarde in na de functie. LAMBDA standalone example

Voorbeeld: =LAMBDA(salary, salary*0.3)(C5)

Hiermee wordt de belasting voor maand 1 berekend.

LAMBDA in een LAMBDA-helperfunctie

Gebruik LAMBDA-functies in LAMBDA-helperfuncties (LHF's) om geavanceerde matrixbewerkingen uit te voeren.

Example of LAMBDA inside a LAMBDA Helper Function (LFH)

Voorbeeld: =MAP(C5:C10, LAMBDA(salary, salary*0.3))

Hiermee wordt salary * 0.3 berekend voor elk item in de matrix C5:C10.

LAMBDA in een benoemde functie

Je kunt LAMBDA-functies gebruiken als onderdeel van het argument van een benoemde functie. Bekijk meer informatie over benoemde functies.

Example of Lambda inside a Named function.

Benoemde functie: AVG_MONTHLY_TAX(range, tax_calculator_function)

Formuledefinitie: =tax_calculator_function(sum(range))/count(range)

Je kunt het argument tax_calculator_function schrijven met een LAMBDA-functie.

Voorbeeld: =AVG_MONTHLY_TAX(C5:C10,LAMBDA(range, range*0.3))

Hiermee wordt de gemiddelde maandelijkse belasting voor maand 1-6 berekend.

Veelvoorkomende fouten

Het name-argument is geen ID.

Voorbeeld: =LAMBDA(3, x+1)(3)

Als het eerste argument geen ID is, treedt deze fout op:

Error message when you input an argument that is not an identifier.

ID-vereisten:

• Mag geen bereiken zijn, zoals A1 of A2.
  • Mag geen spaties of speciale tekens bevatten. Punten en underscores zijn toegestaan.
  • Mag niet beginnen met een cijfer, zoals 9hallo.

De LAMBDA is niet aangeroepen

Deze fout komt doordat de LAMBDA niet wordt gevolgd door de aanroep die de waarden bevat.

Voorbeeld: =LAMBDA(salary, salary*0.3)

Als er geen waarde wordt doorgegeven voor salary, treedt deze fout op:

Error message when you do not follow the LAMBDA with the call that contains the values.

Voor een LAMBDA als argument in een benoemde functie, betekent dit dat de tijdelijke aanduiding die naar die LAMBDA verwijst, niet wordt aangeroepen met de benodigde waarden in de definitie van de benoemde functie.

Voorbeeld: Als je onder de formuledefinitie het volgende schrijft: =tax_calculator_function/count(range)

in plaats van: =tax_calculator_function(sum(range))/count(range), treedt deze fout op:

Error message when you do not follow the LAMBDA with the call that contains the values in a Named function.

Tip: Voor een LAMBDA in een LAMBDA-helperfunctie treedt deze fout niet op, omdat de LAMBDA-helperfunctie automatisch de LAMBDA gebruikt in het opgegeven invoerbereik.

LAMBDA-helperfuncties

LAMBDA-helperfuncties (LHF's) zijn systeemeigen functies die een herbruikbare LAMBDA als argument accepteren naast een of meer invoermatrixen. Ze dragen bij aan geavanceerde matrixbewerkingen door de formule uit te voeren die je opgeeft in de LAMBDA, voor elke waarde in de invoermatrix. Je kunt de herbruikbare LAMBDA instellen als een LAMBDA-functie of een benoemde functie.
LAMBDA-helperfuncties:

• Functie MAP: Deze functie wijst elke waarde in de opgegeven matrixen toe aan een nieuwe waarde.
  • Functie REDUCE: Deze functie verkleint een matrix tot een samengevoegd resultaat.
  • Functie BYCOL: Deze functie groepeert een matrix op basis van kolommen.
  • Functie BYROW: Deze functie groepeert een matrix op basis van rijen.
  • Functie SCAN: Deze functie scant een matrix en levert tussenwaarden op.
  • Functie MAKEARRAY: Deze functie maakt een berekende matrix van opgegeven dimensies.

Gerelateerde functies

Benoemde functies maken en gebruiken: Hiermee kunnen gebruikers aangepaste functies maken en opslaan, vergelijkbaar met LAMBDA.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.