Funktionen lambda

Du kan oprette og returnere en tilpasset funktion med et sæt navne og en udtryksformel, der bruger dem. Hvis du vil beregne udtryksformlen, kan du kalde den returnerede funktion med så mange værdier, som navnet angiver.

Eksempel på brug

LAMBDA(Løn, Løn*0,3)(1000)

LAMBDA(Temperatur, (5/9)*(Temp-32))(85)

Syntaks

LAMBDA(navn, udtryksformel)

• navn: Det navn, der skal bruges i udtryksformlen. Dette navn skal være et id og stemme overens med den faktiske værdi, der er sendt til den tilpassede funktion, som er returneret af LAMBDA.
  • udtryksformel: Formlen, der skal beregnes. Den bruger navne, der er deklareret i forrige parametre.

Noder

• Hvis en navngiven funktion forventer en anden funktion som input i et argument i en navngiven funktion, kan du bruge en LAMBDA eller en navngiven funktion.

Eksempler

Eksempeldata:

LAMBDA example data.

LAMBDA alene

Du kan skrive en LAMBDA-funktion for at beregne lønskatten, forudsat at skattesatsen er 30%. Du angiver lønværdien efter funktionen. LAMBDA standalone example

Eksempel: =LAMBDA(løn, løn*0,3)(C5)

Dette beregner skatten i 1 måned.

LAMBDA i en LAMBDA-hjælpefunktion

Hvis du vil udføre avancerede matrixhandlinger, skal du bruge LAMBDA-funktioner i LAMBDA-hjælpefunktioner.

Example of LAMBDA inside a LAMBDA Helper Function (LFH)

Eksempel: =MAP(C5:C10, LAMBDA(løn, løn*0,3))

Dette foretager beregningen af løn * 0,3 for hvert element i C5-C10-matrixen.

LAMBDA i en navngiven funktion

Du kan bruge LAMBDA-funktioner som en del af en navngiven funktions argument. Få flere oplysninger om navngivne funktioner.

Example of Lambda inside a Named function.

Navngiven funktion: GNSN_MÅNEDLIG_SKAT(område, skatteberegningsfunktion)

Formulardefinition: =skatteberegningsfunktion(sum(område)/tæl(område)

Du kan skrive argumentet skatteberegningsfunktion med en LAMBDA-funktion.

Eksempel: =GNSN_MÅNEDLIG_SKAT(C5:C10,LAMBDA(område, område*0,3))

Dette beregner den gennemsnitlige månedlige skat for månederne 1-6.

Almindelige fejl

Navneargumentet er ikke et id

Eksempel: =LAMBDA(3, x+1)(3)

Hvis det første argument ikke er et id, opstår denne fejl:

Error message when you input an argument that is not an identifier.

Krav til id'er:

• Må ikke være områder såsom "A1" eller "A2".
  • Må ikke indeholde mellemrum eller specialtegn. Punktummer og understregninger er tilladt.
  • Må ikke starte med tal, f.eks. "9hej".

LAMBDA blev ikke kaldt

Denne fejl skyldes, at der efter LAMBDA ikke følger det kald, der indeholder værdierne.

Eksempel: =LAMBDA(løn, løn*0,3)

Hvis der ikke angives en værdi for løn, opstår denne fejl:

Error message when you do not follow the LAMBDA with the call that contains the values.

For en LAMBDA som argument i en navngiven funktion betyder det, at man ikke kalder den pladsholder, der henviser til den pågældende LAMBDA med de nødvendige værdier i definitionen af den navngivne funktion.

Eksempel: Hvis du under formeldefinitionen skriver =skatteberegningsfunktion/tl(område)

i stedet for =skatteberegningsfunktion(sum(område))/tæl(range), opstår denne fejl:

Error message when you do not follow the LAMBDA with the call that contains the values in a Named function.

Tip! For en LAMBDA i en LAMBDA-hjælpefunktion opstår denne fejl ikke, fordi LAMBDA-hjælpefunktionen automatisk bruger LAMBDA i det givne inputområde.

Lambda-hjælpefunktioner

Lambda-hjælpefunktioner er indbyggede funktioner, der accepterer en genanvendelig LAMBDA som argument sammen med inputmatrixer. De hjælper i avancerede matrixhandlinger ved at eksekvere den formel, der er angivet i LAMBDA, for hver værdi i inputmatrixen. Den genanvendelige LAMBDA kan angives som enten en LAMBDA-funktion eller en navngiven funktion.
LAMBDA-hjælpefunktioner:

• Funktionen MAP: Denne funktion knytter de enkelte værdier i de angivne matrixer til en ny værdi.
  • Funktionen REDUCE: Denne funktion reducerer en matrix til et akkumuleret resultat.
  • Funktionen BYCOL: Denne funktion grupperer en matrix efter kolonner.
  • Funktionen BYROW: Denne funktion grupperer en matrix efter rækker.
  • Funktionen SCAN: Denne funktion scanner en matrix og udregner middelværdier.
  • Funktionen MAKEARRAY: Denne funktion opretter en beregnet matrix over angivne dimensioner.

Relaterede funktioner

Opret og brug navngivne funktioner: Lad brugerne oprette og gemme tilpassede funktioner, der minder om LAMBDA.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.