Opret og brug navngivne funktioner

Navngivne funktioner gør det muligt for dig at oprette tilpassede funktioner, som kan bruge indbyggede Sheets-formularer. Vi har tilføjet muligheden for at importere navngivne funktioner, så du kan bruge dem i mere end ét regneark.

Named functions tutorial

Klik på "Lav en kopi" nedenfor for at se et eksempelregneark og følge videoen.

Lav en kopi

Åbn navngivne funktioner

1. I et nyt eller eksisterende regneark skal du klikke på Data og derefter Navngivne funktioner.

I en celle med en formel:

1. Højreklik på cellen med en formel.
  2. Klik på Se flere cellehandlingerog derefter Definer navngiven funktion.

Opret en navngiven funktion

Når du opretter en navngiven funktion, skal du bruge tekst som pladsholdere for input.

Eksempel: IF-funktionen kan højst indeholde 3 argumenter:

IF(logical_expression, value_if_true, value_if_false)

Hvis du indsætter teksten "logical_expression", "value_if_true" eller "value_if_false" som argumenter i en celle, får du en fejlmeddelelse. Disse argumenter er pladsholdere og beskrivelser af den type input, som funktionen forventer. Hvis du vil medtage forskellige input i din funktion, skal du definere argumentpladsholdere, når du skriver en navngiven funktion.

Før kunne du kun oprette tilpassede funktioner med Apps Script, som kræver, at du skriver JavaScript. Med navngivne funktioner kan du oprette tilpassede funktioner med en intuitiv grænseflade uden at skrive nogen kode.

De 4 primære komponenter i en navngiven funktion omfatter:

• Funktionsnavn
    • Navnet på den funktion, som du bruger til at indsætte funktionen i en celle. Det er skrevet med stort begyndelsesbogstav.
    • Krav:
      • Det er ikke muligt at navngive den på samme måde som en indbygget Sheets-funktion, f.eks. SUM.
      • Kan ikke navngives TRUE eller FALSE.
      • Må hverken være i syntaksen "A1" eller "R1C1".
        • Hvis du f.eks. giver din funktion et navn som f.eks. "A1" eller "AA11", får du en fejlmeddelelse.
      • Må ikke starte med et tal.
      • Skal være på under 255 tegn.
      • Må ikke indeholde mellemrum.
      • Må ikke indeholde specialtegn undtagen understregninger.
  • Funktionsbeskrivelse
    • Beskrivelsen af den funktion, der vises i sektionen "Om" i hjælpefeltet til funktionen.
  • Argumentpladsholdere [OPTIONAL]
    • Pladsholdere er beskrivelser af den type input, som funktionen forventer. Argumentnavnene "CELL" eller "RANGE" er f.eks. beregnet til situationer, hvor det forventede input er henholdsvis en enkelt celle eller et celleområde.
    • Krav:
      • En pladsholder må ikke have det samme navn som en anden argumentpladsholder i den navngivne funktion.
      • Må hverken være i syntaksen "A1" eller "R1C1".
        • Hvis du f.eks. giver din pladsholder et navn som f.eks. "A1" eller "AA11", får du en fejlmeddelelse.
      • Må ikke indeholde mellemrum.
      • Må ikke indeholde specialtegn undtagen understregninger.
  • Formulardefinition
    • Det er den skriftlige formel, du kan indsætte i en celle. Når du medtager definerede argumenter, forventer funktionen input for hvert enkelt argument, når funktionen indsættes i en celle.
    • Krav:
      • Det skal være en formel, der kan parses.
      • Der må ikke være manglende parenteser.
      • Der må ikke være kommaer, der er placeret forkert.

Andre oplysninger

Når du har konfigureret de primære komponenter ovenfor, kan du tilføje flere oplysninger på den anden side. For hver argumentpladsholder, du definerer, er disse felter tilgængelige:

• Beskrivelse af argument
    • Dette er en kort beskrivelse af, hvad funktionen forventer for dette argument. Eksempel: "En enkelt værdi, som du søger efter".
  • Eksempel på argument
    • Dette er et eksempel på et input til dette argument. Et argument, der skulle være et celleområde: "B3:B14".

Disse ekstra oplysninger bruges sammen med de primære komponenter til at udfylde hjælpefeltet til funktionen, når du føjer den navngivne funktion til en celle:

Sample of Named function arguments.

Importér navngivne funktioner

Når du opretter flere navngivne funktioner eller begynder at finde nyttige funktioner, som andre har oprettet, vil du kunne bruge dem i forskellige regneark. Hvis du vil genbruge oprettede navngivne funktioner, kan du importere dem fra et andet regneark til dit aktuelle regneark:

1. Åbn Google Sheets på din computer.
  2. Åbn det regneark, du vil importere de navngivne funktioner til.
  3. Øverst skal du klikke på Data og derefter Navngivne funktioner og derefter Importér funktion.
  4. Vælg det regneark, du vil importere fra.
  5. Vælg de navngivne funktioner, du vil importere.
    • Hvis du vil importere alle navngivne funktioner fra filen, skal du klikke på Importér alle.
  6. Klik på Importér.

Tips!

• Hvis den navngivne funktion, som du har valgt at importere, har samme navn som en navngiven funktion, der allerede findes i din aktive fil: Den importerede funktion tilsidesætter den eksisterende navngivne funktion.
  • Hvis den navngivne funktion, som du har valgt at importere, afhænger af en anden navngiven funktion, f.eks. formeldefinition: Sheets advarer dig om afhængigheden og fremhæver de afhængige funktioner.
  • Hvis den navngivne funktion, som du har valgt at importere, bruger en formel, der interagerer med en ekstern kilde, f.eks. IMAGE: Sheets advarer dig om den pågældende interaktion.

Eksempler

Navngiven funktion med 2 argumentpladsholdere

• Funktionsnavn: CONTAINS
  • Beskrivelse: Tjekker, om værdien vises i et område. Returnerer TRUE, hvis værdien vises, og FALSE, hvis værdien ikke vises.
  • Argumentpladsholdere: search_query, search_range
  • Definition: =NOT(ISERROR(MATCH(search_query,search_range,0)))
  • Flere oplysninger
    • Beskrivelse af argument:search_query
      • Værdien, som du søger efter
    • Eksempel på argument: search_query
      • B3
    • Beskrivelse af argument: search_range
      • Området, som du leder efter værdien i
    • Eksempel på argument: search_range
      • B3:B14

Navngiven funktion uden argumentpladsholdere

• Funktionsnavn: NAMED_FUNCTIONS_SLOGAN
  • Beskrivelse: Giver en velformuleret sætning, der beskriver navngivne funktioner.
  • Definition: ="Named functions help make my formulas easier to use and read."

Navngiven funktion ved hjælp af rekursion

• Funktionsnavn: REVERSE_WORDS
  • Beskrivelse: Skifter ordrækkefølgen i en streng
  • Pladsholdere: str
  • Definition:=IF(ISERROR(FIND(" ", str)), str, REVERSE_WORDS(RIGHT(str, LEN(str)-FIND(" ", str)))&" "&LEFT(str, FIND(" ",str)-1))
  • Flere oplysninger
    • Beskrivelse af argument: str
      • Streng, der skal byttes om
    • Eksempel på argument: str
      • "reversed need you String"

Navngiven funktion ved hjælp af LAMBDA

• Funktionsnavn: COUNT_FORMULAS
  • Beskrivelse: Beregner antallet af formler for et givet område.
  • Pladsholdere: område
  • Definition: =COUNTIF(MAP(range,LAMBDA(cell, ISFORMULA(cell))),"TRUE")
  • Flere oplysninger
    • Beskrivelse af argument: Område
      • Det område, du leder efter formler i
    • Eksempel på argument: search_range
      • A2:D7

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg oprette et relativt område i min navngivne funktion?

Nej. Alle områder, der indgår i formeldefinitioner, er absolutte. Hvis den ikke er inkluderet i definitionen i det pågældende format, konverteres den til absolutte områder. "A1:B3" ændres for eksempel, når det gemmes i arket "1!$A$1:$B$3". Du kan overføre relative områder som argumenter til den navngivne funktion.

Kan jeg bruge indbyggede funktionsnavne som argumentpladsholdernavne, f.eks. SUM?

Ja. Du kan navngive argumentpladsholdere på samme måde som indbyggede funktioner. Du kan f.eks. navngive en argumentpladsholder "SUM". Hvis de bruges sammen, vil argumentpladsholderen have forrang over den indbyggede funktion.

Kan jeg importere definerede navne uden parametre i Sheets?

Ja. Definerede navne uden parametre kan importeres til Sheets, men skal kaldes uden parenteser.

Kan jeg redigere en importeret defineret navngiven funktion uden parametre i Sheets?

Ja. Sheets opdaterer det definerede navn, så det følger syntaksen i den navngivne funktion i Sheets. Du skal føje parenteser til alle cellereferencer.

Kan jeg oprette en navngiven funktion med samme navn som en tilpasset Apps Script-funktion?

Nej. Du kan ikke oprette en navngiven funktion med samme navn som en tilpasset Apps Script-funktion, der findes i regnearket. Du kan føje en tilpasset funktion til et regneark med samme navn som en eksisterende navngiven funktion. Den eksisterende navngivne funktion tilsidesætter den imidlertid.

Jeg får vist fejlmeddelelsen "Beregningsgrænsen blev nået, mens beregningen af denne formel blev forsøgt" for min rekursive formel. Hvordan løser jeg det?

Dette kan ske i 2 tilfælde:

• Beregningen af formlen tager for lang tid.
  • Det bruger for meget hukommelse.

For at løse det skal du bruge en enklere formel for at reducere kompleksiteten.

Hvis en navngiven funktion og et navngivet område begge har samme navn, hvilken har så forrang?

Det navngivne område har forrang over den navngivne funktion.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.