MARGINOFERROR-funksjonen

Denne funksjonen beregner feilmarginer ut fra verdiområder og konfidensnivåer.

Eksempler på bruk

MARGINOFERROR(A1:A7; 0,95)

MARGINOFERROR(A1:C3; 0,99)

Syntaks

MARGINOFERROR(område; konfidens)

• Område: Verdiområdet som feilmarginen skal beregnes ut fra.

• Konfidens: Det ønskede konfidensnivået – nivåverdien må være mellom (0, 1).

Merknader

• Feilmargin er et statistisk mål på mengden feil som kommer av tilfeldigheter, i en tilfeldig prøve av populasjonen.
    • En stor feilmargin indikerer at estimatet for parameteren for et gitt utvalg kanskje ikke representerer parameteren for hele populasjonen.
    • Feilmarginer minsker jo større prøvestørrelsen er.
    • Undersøkelser med mindre forskjeller i svarene fra deltakerne har også mindre feilmarginer.
  • Konfidensnivå er sannsynligheten for at det sanne gjennomsnittet for populasjonen er i feilmarginen over eller under utvalgsgjennomsnittet.
  • MARGINOFERROR(område; konfidens) er lik KONFIDENS.T(1 – konfidens; STDAV(område); ANTALL(område)).
  • Beregning av feilmargin passer til
    •  kontinuerlige data med normaldistribusjon
    • undersøkelser med store utvalg

Eksempler

A
1 8
2 4
3 3
4 6
Gjennomsnitt 5,25
Formel =MARGINOFERROR(A1:A4; 0,95)
Resultat av MARGINOFERROR 3,528
Konfidensintervall [5,25 - 3,528; 5,25 + 3,528]

Nedre grense

(Gjennomsnitt – MARGINOFERROR)

1,722

Øvre grense

(Gjennomsnitt – MARGINOFERROR)

8,778

Relaterte ressurser

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.