Functie MARGINOFERROR

Deze functie berekent de foutmarge op basis van een bereik aan waarden en een betrouwbaarheidsniveau.

Gebruiksvoorbeeld

MARGINOFERROR(A1:A7, 0,95)

MARGINOFERROR(A1:C3, 0,99)

Syntaxis

MARGINOFERROR(bereik, betrouwbaarheid)

• Bereik: Het bereik van waarden waarmee de foutmarge wordt berekend.

• Betrouwbaarheid: Het gewenste betrouwbaarheidsniveau, tussen (0, 1).

Opmerkingen

• De foutmarge is een statistische meting waarmee de hoeveelheid toevallige fouten wordt bepaald in een steekproef onder een willekeurige groep uit de bevolking.
    • Een grote foutmarge geeft aan dat de schatting van de parameter van een bepaalde steekproef mogelijk niet representatief is voor de parameter van de hele bevolking.
    • De foutmarge neemt af naarmate de steekproef groter is.
    • Enquêtes met minder verschillen in antwoorden tussen deelnemers hebben ook een kleinere foutmarge.
  • Het betrouwbaarheidsniveau is de waarschijnlijkheid dat het werkelijke gemiddelde van de bevolking in de foutmarge boven of onder het gemiddelde van de steekproef ligt.
  • MARGINOFERROR(bereik, betrouwbaarheid) is gelijk aan BETROUWBAARHEID.T(1 - betrouwbaarheid, STDEV(bereik), AANTAL(bereik)).
  • De foutmarge berekenen is geschikt voor:
    • Doorlopende gegevens die normaal zijn gedistribueerd.
    • Enquêtes met grote steekproeven.

Voorbeelden

A
1 8
2 4
3 3
4 6
Gemiddelde 5,25
Formule =MARGINOFERROR(A1:A4, 0,95)
Resultaat van MARGINOFERROR 3,528
Betrouwbaarheidsinterval [5,25 - 3,528, 5,25 + 3,528]

Ondergrens

(Gemiddelde - MARGINOFERROR)

1,722

Bovengrens

(Gemiddelde - MARGINOFERROR)

8,778

Gerelateerde bronnen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.