Infoga smarta brickor i Google Kalkylark

Infoga smarta brickor i Google Kalkylark om du vill inkludera information om

• användare med e-postadresser i Gmail eller Google Workspace
  • andra filer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  • Google Kalender-händelser
  • platser och vägbeskrivningar
  • Google Finans-enheter
  • YouTube-videor
  • Klassificering

Med en smart bricka i kalkylarket kan du hålla muspekaren över eller klicka på en bricka för mer information.

Lägga till smarta brickor

Viktigt! När du @omnämner en användare i en smart bricka får hen inte automatiskt åtkomst till dokumentet. Om du vill ge en annan användare åtkomst kan du dela dokumentet.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Ange @.
  3. Välj från popup-listan eller ange:
    • Bokstäver
    • Siffror
    • Symboler
  4. Så här lägger du till olika typer av smarta brickor:
    • Smart bricka för en person: Ange ett namn eller en e-postadress.
    • Smart bricka för en fil: Ange filnamnet eller relaterade sökord.
    • Smart bricka för händelse: Ange kalenderhändelsens namn eller relaterade sökord.
    • Smart bricka för plats: Ange en plats eller adress.
    • Smart bricka för finans: Ange namnet på Google Finans-enheterna, som aktier, räntefonder eller valutor.
    • Betygsbricka: Skriv Betyg och klicka på brickan för att välja ett betyg med noll till fem stjärnor från rullgardinsmenyerna.
  5. Håll muspekaren över den smarta brickan om du vill se informationen.

Tips! Du kan infoga brickor av olika typer tillsammans med text i en cell. Det finns för närvarande inte stöd för beräkning av referenser till celler med flera brickor.

Använda @ för att infoga datum på ett enklare sätt

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Välj ett alternativ för att infoga datum:
  • Skriv @ och välj ett alternativ på popup-listan i avsnittet Datum.
  • Indata:
    • @date: Öppnar datumväljaren
    • @today: Visar dagens datum
    • @yesterday: Visar gårdagens datum
    • @tomorrow: Visar morgondagens datum
    • Ett relativt datum, till exempel @monday, @next tuesday eller @last wednesday

Tips! Öppna datumväljaren genom att dubbelklicka på ett datum.

Konvertera e-post, länkar och annat till smarta brickor

Lägga till smarta brickor för personer

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Välj ett cellområde med e-postadresser.
  3. Klicka på Infoga följt av Smarta brickor följt av Konvertera till personbricka högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickor följt av Konvertera till personbricka.

Tabb som ska konverteras

Klistra in en e-postadress i en cell, tryck på Tabb om du vill skapa en personbricka.

Lägga till smarta brickor för filer

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera ett cellområde med fillänkar.
  3. Klicka på Infoga följt av Smarta brickor följt av Konvertera till filbricka högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickor följt av Konvertera till filbricka.

Infoga från cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Om du vill visa förhandsgranskningen av filen håller du muspekaren över en cell med en fillänk.
  3. Klicka på Ersätt webbadress följt av Bricka längst ned i förhandsgranskningen.

Tabb som ska konverteras

Klistra in en fillänk till en cell och tryck på Tabb för att skapa en filbricka.

Lägga till smarta brickor för händelser

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera ett cellområde med länkar för kalenderhändelser.
  3. Klicka på Infoga följt av Smarta brickor följt av Kalenderhändelser högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickor följt av Kalenderhändelser.

Infoga från cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Om du vill visa förhandsgranskningen av händelsen håller du muspekaren över en cell med en kalenderhändelselänk.
  3. Klicka på Ersätt webbadress följt av Bricka längst ned i förhandsgranskningen.
Lägga till smarta brickor för plats

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera ett cellområde med Google Maps-länkar.
  3. Klicka på Infoga följt av Smarta brickor följt av Konvertera till platsbricka högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickor följt av Konvertera till platsbricka.

Infoga från cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Håll muspekaren över en cell med en kartlänk om du vill visa förhandsgranskningen av kartan.
  3. Klicka på Ersätt webbadress följt av Bricka längst ned i förhandsgranskningen.

Tabb som ska konverteras

Klistra in en kartlänk till en cell och tryck på Tabb för att skapa en platsbricka.

Lägga till smarta brickor för finans

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Välj ett cellområde med Google Finans-enheter.
  3. Klicka på Infogaföljt av Smarta brickor följt av Ekonomi högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickorföljt av Ekonomi.

Lägga till smarta brickor för YouTube

Infoga från cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Om du vill visa förhandsgranskningen av YouTube-videor håller du muspekaren över en cell med en YouTube-videolänk.
  3. Klicka på Ersätt webbadress följt av Bricka längst ned i förhandsgranskningen.

Tabb som ska konverteras

Klistra in en YouTube-videolänk till en cell och tryck på Tabb om du vill skapa en YouTube-bricka.

Lägga till smarta brickor för betygsättning

Infoga från menyn

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera ett cellområde med heltalsvärden mellan noll och fem.
  3. Klicka på Infogaföljt av Smarta brickor följt av Betyg högst upp.

Tips! Om du vill infoga från cellmenyn kan du högerklicka på en cell. Klicka på Smarta brickor följt av Betyg.

Tips!

• Du kan ändra format på brickor, till exempel:
    • färg
    • storlek
    • Teckensnittsformat
  • Om du vill ta bort formatering klickar du på Formatera högst upp följt av Rensa formatering.

Lägga till rullgardinsbrickor

Du kan lägga till och anpassa rullgardinsbrickor som visar flera alternativ.

Lägga till eller redigera en rullgardinsmeny

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Välj ett alternativ:
    • Skriv @. Klicka på Rullgardinsmenyer i avsnittet Komponenter i menyn.
    • Klicka på Infoga And then Rullgardinsmeny högst upp.
    • Klicka på Data And then Datavalidering And then Lägg till regel .
    • Högerklicka på en cell And then Rullgardinsmeny.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn och välj ett alternativ om du vill ändra en rullgardinsmeny.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn And then Redigera knapp om du vill redigera alternativen för en rullgardinsmeny.

Läs mer om att skapa en rullgardinsmeny i en cell.